• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Sanat ürünleriyle aile bütçesine katkı sağlıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki El Sanatları Eğitim Merkezinde eğitim alan kadınlar, boş vakitlerini fırsata çevirdi.

Obje boyama, ahşap oymacılığı, ebru, dikiş ve nakış gibi el sanatlarının eğitimini alan kadınlar, yaptıkları ürünleri çeşitli sergilerde satarak ek gelir elde ediyorlar.

6-8 aylık eğitimin ardından sertifika alan kadınlar, böylece iş yeri açabilme hakkını elde ettiklerini söyledi.

El sanatlarını öğrenmekle mutlu olduğunu belirten Arzu Karahan, "Zamanımızı boşa geçirmektense böyle geçirmek daha faydalı oluyor. Yaptığımız objeleri satarak maddi kazanç elde ediyoruz. Yaptığımız iş, stersimizi atmamızı da sağlıyor. Yaptığımız eserlerin sergilerde beğenilmesi bizi ayrı mutlu ediyor." dedi.

Yaptığı sanat eserlerinin kendisine haz verdiğini dile getiren Songül Aktar, "Ev hanımları olarak burada zaman geçirmek bize mutluluk veriyor. İleride de faydalı olacağını bildiğimiz için geldik. Burada bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Meslek lisesi öğrencilerinin staj yapabildiği kursa katılan öğrenciler ise bu sanatlarla uğraşarak maddi kazanç elde etmek istediklerini söylediler.

Lise öğrencisi Şüheda Ateş, "İleride bu işin eğitimini verebilmek için burada obje ve ahşap boyamayı öğreniyoruz. Yaptığımız ürünleri görenler çok beğeniyorlar. Hediye olarak kendilerine istiyorlar.” şeklinde konuştu. (Ebubekir Yavuz/Sinan Bilici-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir