• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Türkiye geneli çok bulutlu geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye geneli çok bulutlu geçecek.

Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeybatısı ile İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sinop, Samsun, Malatya, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Kırklareli'nin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Gaziantep, Kilis, Isparta, Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ın iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale il merkezi dışında bölge genelinin yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, iç kesimleri ile öğle saatlerinde kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Akdeniz: Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don meydana geleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin güneyi ve batısının aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya ve Karaman çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Doğu Anadolu: Kuzey ve batısı çok bulutlu, diğer yerleri parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İlk saatlerde Malatya ve çevresinde hafifi kar yağışı bekleniyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ve öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, kıyıları kuvvetli sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı 9°C

Ankara: Çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı 1°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 4°C

Erzurum: Çok bulutlu -7°C

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmurlu 7°C

Konya: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı -2°C

Muş: Parçalı ve az bulutlu -13°C

Trabzon: Çok bulutlu 8°C

Zonguldak: Çok bulutlu 5°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir