• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Gaziantep`te PKK operasyonu: 12 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, İslahiye ilçesinde PKK`ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında HDP ve DBP İslahiye eski ve yeni ilçe başkanlarının da bulunduğu 12 kişinin gözaltına alındığını, bir kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Gaziantep Valiliği`nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, İslahiye HDP ile DBP eski ve yeni ilçe yöneticileri ile Amanoslar kırsalında PKK mensupları ile işbirliği yapan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonda yapıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, PKK/KCK adına hareket eden, eylem ve faaliyette bulunan, aralarında HDP ve DBP İslahiye eski ve yeni ilçe yöneticilerinin de bulunduğu toplam 13 şahsın yakalanmasına yönelik baskın yapıldığı bildirildi.

Operasyonda 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı ve yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ile PKK`ye ait basın yayın organlarına ait çok sayıda gazete, dergi ve dokümanlar ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir