• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Bingöl son yılların en soğuk kışını geçiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklığının eksi 27`leri gördüğü Bingöl`de dondurucu soğuklar yaşamı durma noktasına getirdi.  Sibirya soğuklarının hâkim olduğu il geneli son yılların en soğuk günlerini yaşanıyor.

Kırsal kesimlerde hayat durma noktasına gelirken, hava sıcaklıkları şehir merkezinde geceleri eksi 23, yüksek noktalarda ise eksi 27'lere indiği belirtildi.

Meteoroloji verilerine göre, Bingöl en son 1992 yılında eksi 25'i görmüştü. 24 yıl aradan sonra Bingöl`ün en soğuk kışı geçirdiği bildirildi.

Dondurucu soğukların hakim olduğu Bingöl genelinde, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolundan 258 ‘i açılırken, kapalı olan 20 köy yolunun ulaşıma açılması için de çalışmalar devam ediyor.

Son yılların en sert kışının yaşandığı Bingöl`de kar yağışı nedeniyle ulaşımı sağlanamayan köy yollarının yüksek kesimde olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, “Bingöl'de il genelinde kapalı olan 278 köy yolundan, 258 köy yolunu ulaşıma açtık. 20 köy yolumuz şuanda ulaşama kapalı. Dondurucu havaların etkili olduğu kırsal kesimlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Kapalı olan köy yollarımızı da kısa zamanda ulaşıma açacağız.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir