• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
`Bingöl okul öncesi eğitimde iyi bir ortalamaya sahip`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Turgut Özal Anaokulunda bulunan okul ana sınıfı öğrencilerine, il Valisi Yavuz Selim Köşger`in katılımıyla tişört ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Turgut Özal Anaokulundaki okul öncesi öğrencilere, tişört ve kırtasiye malzemesi dağıtım programına katılan Valisi Köşger ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin bir süre öğrencilerle ilgilendi.  

“Çocukların sağlıklı bir eğitime başlamaları için okul öncesi eğitim çok önemli”

Tişört ve kırtasiye malzemesi dağıtım programında konuşan il Valisi Yavuz Selim Köşger, çocuklarımızın okula sağlıklı bir şekilde başlangıç yapmaları için okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün okul öncesi bir ana sınıfımızı ziyaret ediyoruz. Anaokulu, eğitimin çok önemli bir parçası. Çocuklarımızın okula hazırlıklı olmaları için, çok sağlıklı bir şekilde bir başlangıç yapmaları için okul öncesi eğitim çok önemli. Okul öncesi eğitimle ilgili farkındalık oluşturmak  farkındalık  oluşturmak için biz de bugün buradaki öğrencilerimize tişört ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. Okul öncesi eğitime dikkat çekmek için çocuklarımıza tişört dağıtıyoruz, bu bir kampanya. Tüm Bingöl`de eğitimi daha nitelikli daha iyi bir hale getirmek için okul öncesi öğretime önem veriyoruz.” dedi.

“Çocuklarımızın okul öncesi daha iyi bir eğitim almalarını hedefliyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin`de yaptığı konuşmada, “Okul öncesi eğitime duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Bingöl il genelinde bulunan öğrencilerin en az bir yıl okul öncesi eğitimi görerek 1.ci sınıfa kayıt olmalarının sağlamak için, Bingöl Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak,  bu konuda bir çalışma başlattık. Amacımız, öğrencilerimizin okul öncesi eğitimini sağlıklı bir şekilde yapmalarına yardımcı olmak. Okul öncesi eğitimin iki temel amacı var; birincisi, şartları el verişsiz ortamdan gelen çocukların Türkçeyi doğru ve düzgün konuşmalarını sağlamak. İkincisi, hayata ve   ilkokula hazırlamak. Dolayısıyla okul öncesi eğitimin bu amaçlarını gerçekleştirmek için Bingöl Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, çocuklarımızın okul öncesi daha iyi bir eğitim almalarını hedefliyoruz.” dedi.

“Bingöl okul öncesi eğitim açısından iyi bir ortalamaya sahip”

“Bingöl'ün okul öncesi eğitim açısından iyi bir ortalamaya sahip olduğunu düşünüyoruz.” diyen Engin şunları söyledi:

 “Her ne kadar bakanlığın verileri bu konuda açıklanmamış olsa da; 54-66 ay arasında bulunan çocukların okula erişim oranımız şu anda  yüzde 70,  merkezde bu,  yüzde 74 civarında. Bakanlığın istatistiklerini de hesaba kattığımız zaman yani, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Kur`an kurslarında okuyanlar da dahil edildiğinde, okul öncesi eğitim almış olduğu kabul edilen öğrencilerin oranı Bingöl genelinde, yüzde 75,  merkezde de yüzde 84`e çıkıyor.  Bu çok güzel bir oran. Dolayısıyla biz her bir öğrencimizin okul öncesi  eğitimini almış olmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Okul öncesi eğitim ücretli olmasına rağmen, hiçbir ücret talep etmiyoruz”

Engin son olarak, “Turgut Özal Anaokulumuzda 173 tane öğrencimiz, 4 tane derslik ve 7 tane şubemiz bulunuyor.  Buradaki öğrencilerden 90`ı sabahçı ve diğerleri öğlenci.  Tüm öğrencilerimize tişört ve kırtasiye malzemesini hediye ediyoruz. Okul öncesi eğitim ücretli olmasına rağmen, hiçbir ücret talep etmiyoruz. Bu öğrencilerin diğer giderlerini okulumuz, veliler ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak,  karşılıyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir