• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep`te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, sürücü ve yayalara zor anlar yaşatırken kentte eğitime bugün ara verildi. Hava durumuna göre bu sürenin uzayabileceği bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, merkezde bulunan ana ve ara arterlerde ulaşımda güçlü yaşanıyor.

Gece saat 03.00 sıralarında karla karışık yağmur şeklindeki yağış, yerine sadece kar yağışına bıraktı. Kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürürken, geçtiğimiz cuma gününden itibaren etkili olan soğuk hava böylece biraz da olsa kırılmış oldu.

Bazı vatandaşlar kar yağışını fotoğraflarken bazıları da kar topu oynama sevincini yaşadı. Sabah işe gitmek için yola çıkan bazı vatandaşlar ise kar yağışı sonrası kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadı. Araçların kayması sonucunda yer yer hafif hasarlı kazaları meydana gelirken, kentin bazı noktalarında trafikte yoğunluk yaşandı.

Araçlarını bulundukları yerden çıkaramayan sürücüler toplu taşıma araçlarını tercih ederken, etkisini gittikçe artıran kar yağışı nedeniyle trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlarına zincir takmayan sürücüler ise trafikte zorlukla ilerledi.

Şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü kentte, gün boyu ve yarın da kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime de bir gün ara verilirken, yetkililer, özellikle sürücülerin kesinlikle zincirsiz yola çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir