• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
"DEDAŞ halkın sorununu gideremiyorsa bu acizliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesindeki Fatih Mahallesi`nde sık yaşanan elektrik kesintileri mahalleliyi canından bezdirdi. Dicle EDAŞ binası önüne gelen mahalleli, yetkililere tepki gösterdi.

Yaşadıkları elektrik kesintisi sorununu Dicle EDAŞ yetkililerine iletmek isteyen mahalleli, güvenlik engeline takıldı. Yetkililer ile görüşemeyen mahalleli basın açıklaması yaptı.

Mahalleli adına açıklamalarda bulunan Hakan Eker, yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını söyledi.

Kışın ağır şartlarında elektriksiz kaldıklarını dile getiren Eker, “Geçen hafta pazartesi günü trafo yandı. Ekipler geldiğinde bu trafonun her türlü arızasını giderdi. Buna rağmen yine de elektrikler sürekli gitmektedir. Elektrik 5 dakika var, 2 saat yok. Elektrik olmadığından dolayı halk mağdur oluyor. Bütün mahalle sakinleri kışın bu ağır şartlarında elektriksiz kalıyor.” dedi.

“Cihaza bağlı olan hastalarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz var”

Cihaza bağlı hastalarının olduğunu ifade eden Eker, “Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri defalarca Dicle EPDAŞ yetkilileri ile görüştü. Yetkililer ekipleri göndereceklerini söylediler ama ekipler mahalleye geldiğinde hiçbir müdahale yapmadan geri gitti. Bize iş yoğunluğunun olduğunu, ekiplerin müsait olunca göndereceklerini söylediler. Yaklaşık bir haftadır ekip gelmemiş, bunları suiistimal ediyorlar. Şu an mahalle sakinleri olarak buraya gelmişiz güvenlikçiler bizi yetkililerle görüştürmüyor. Şimdi sözün bittiği noktadayız. Cihaza bağlı olan hastalarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz var. Koskocaman Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. bir mahallenin sorununu gideremiyorsa bu acizliğin son noktasıdır. Yetkilerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Doğuştan bedensel Engelli Recep Çınar (51) ise yaşadıkları elektrik sorununun çözülmesini istedi.

Çınar, “Bir haftadır bu elektrik sorunu yaşıyoruz. Bir haftadır tuvalet ihtiyacımı gideremiyorum. Yatağımda bana bez getiriyorlar, orada ihtiyacımı gideriyorum. 10 senedir ben o mahalledeyim daha önce böyle bir sorun yoktu. Yetkililerden bu sorunu çözülmesini istiyoruz.” dedi. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir