• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Vali Deniz`den eğitim kampüsünde inceleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gültepe Anadolu Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yer aldığı eğitim kampüsünde incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Vali Deniz'e İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtalan eşlik etti. Kampüsteki okulları tek tek ziyaret eden Deniz, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelip, eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Okulların sınıflarını dolaşarak incelemelerde bulunun Deniz, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Üniversite sınavlarına hazırlık yapan lise son sınıf öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programından yararlanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Deniz, kendilerine başarılar diledi.

Vali Deniz, eğitimin ve okumanın insan hayatında çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Daha sonra okulların yönetici ve öğretmenleriyle bir araya gelen Deniz, Batman'da eğitim ve öğretim çıtasının yükseltilmesi için özverili bir çalışma ve iş birliğinin önemine değinerek, eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik bir takım projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Deniz, "Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor. Ülkemiz üzerinden oynanan oyunlar iyice açığa çıkmaya başladı. Türk`üyle, Kürt`üyle, Arap`ıyla, Alevi`siyle ve Sünni`siyle yekvücut olmalıyız. Bizler bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz. Bunun için çok çalışmalıyız. Bizi birbirimizden ayırmak için her türlü hain saldırılar yapılıyor. Özellikle çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz ve yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için gerekli tedbirleri almalıyız. Hepimizin buna ihtiyacı var. Ülkemizin birliği ve beraberliği için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmelidir." dedi.

Vali Deniz, daha sonra eğitim kampüsünden ayrılarak okul inşaatında incelemelerde bulundu.

Deniz, 19 Mayıs Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 24 derslikli Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu ile yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu Lisesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sırasında Vali Deniz`e İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

Yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu Lisesinin inşaat çalışmalarının hızlandırılması için yetkililere talimat veren Deniz, öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri için inşaatlarda kullanılan malzemelerin önemli olduğunu ifade etti.

Batman Valisi Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz de Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Fuat Güney'in eşi Nebiye Güney ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar ile Engelsiz Yaşam Merkezinde kalan engellileri ziyaret etti.

Olcay Deniz ve beraberindekiler çocuklarla bir süre sohbet etti ve kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Ardından Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan engellilerin kurs gördükleri yeri ziyaret eden Deniz, kursiyerlerin el işi, el sanatları, nakış ve boyama gibi çalışmalarını izledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir