• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2495.575
  • ...
PKK adına haraç toplayan 12 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK adına haraç topladıkları iddiasıyla Batman merkezli 5 ilde 15 ayrı adrese baskın düzenlendiği belirtildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen baskınlarda 12 kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Açıklamada, "20 Aralık 2016 tarihinde 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak amacıyla terörizmin finansmanına yönelik' sözde vergilendirme adı altında baskı yaparak örgüt adına para topladıkları tespit edilen PKK/KCK bölücü terör örgütü mensupları ile irtibatlı olan şahısların yakalanmasına yönelik Batman merkezli toplam 5 ilde (Mardin, Şırnak, Van, Ağrı) 14 şahsa yönelik 15 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde 12 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.” denildi.

Açıklamada, aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart, bir adet bilgisayar, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 25 adet av tüfeği fişeği, 4 adet fotoğraf, 2 adet tablet ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir