• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
`Tarihimizin en önemli kırılma noktalarından birini yaşıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız`ın katılımı ile “15 Temmuz ve Medya” konulu panel yapıldı.

Panele, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Selçuklu ve Osmanlı döneminden bu yana tarihin en önemli kırılma noktasının yaşandığına dikkat çeken, Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız, "İslam ile tanışmamızdan bu yana devam eden tarihimizin en önemli kırılma noktalarından birini yaşıyoruz. Bilim adamları, tarihçilerimiz genel manada İslam ümmetinin tarihsel seyrini farklı dönemler ile ifade ederler. İkinci Dünya Savaşı`nda bağımsızlıklarımızı elde ettik belki ama arkasından sosyalist ya da kapitalist liberal dünyanın işbirlikçisi rejimler, halkın manevi birikimleri göz ardı edildi. Bu anlamda insanımız gerçek manada bağımsızlığı yaşamadı diye ifade etmemiz gerekiyor.” dedi

Tarihten örnekler vererek konuşan Yıldız, Anadolu`nun İslamlaşmasının bu bölgede başladığını belirterek, “Özellikle İslam ile tanıştığımız ve arkasından Anadolu coğrafyasına girdiğimiz 1071`lerden bu yana ki Anadolu`nun İslamlaşması bu bölgeden başladı. O tarihten itibaren Avrupa`nın, Hristiyan dünyanın, Batı dünyasının bizimle karşılaştığı yine bu coğrafya oldu. Yaklaşık 300 yıllık Osmanlı`nın Avrupa, Anadolu ve Balkanlar`daki ilerleyişinin durdurma çabalarının, Kosova, Niğbolu, Varna gibi savaşlarla artık bunu durduramayacaklarını anlamalarıyla beraber bir noktaya gelindi.” şeklinde konuştu.  

“15 Temmuz direnişin tarihidir”

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin bir dönüm noktası olduğunu belirten Yıldız, 15 Temmuz tarihinden sonra Batılaşmaya sırt çeviren ülke, kendi öz değerlerine döndüğünü söyledi.

Yıldız, “15 Temmuz 2016 tarihi tam da bu sürecin bittiğinin, yabancılaşmanın, Batılaşmanın sonunun ilan edildiği araya bir nokta koymak gerekirse ve burada bir milattan söz etmek gerekir ise bu 15 Temmuz`dur. 15 Temmuz Batılaşmanın, yabancılaşmanın, kendi değerlerimizden kopuşun, sırt çevirmenin bittiği ve yeniden kendimize dönmeye başladığımız, yeniden bu değerlere yaslanarak, ayağa kalkarak gösterdiğimiz direnişin tarihidir. Dirilmek, direnmekten geçiyor. Özgürlüklerin ve dirilişin bir bedeli vardır. O bedel 15 Temmuz`da ödendi ve bitti değil, hala ödemeye devam ediyoruz. Son günlerde meydana gelen hadiseler de bunun ile bağlantılı olarak, değerlendirirseniz meseleyi daha uzun soluklu, tarihsel, köklü, aklı başında anlamış oluruz.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir