• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
Batman`da 36 STK`dan saldırılara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da faaliyet gösteren 36 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla 14 askerin hayatını kaybettiği, 55 kişinin de yaralandığı Kayseri`deki bombalı saldırıyı kınadı.             

Batman Baro Başkanlığı Konferans Salonunda yapılan basın açıklamasını Baro Başkanı A. Hamit Çakan okudu.

Çatışmalı ortamın en çok bölge halkına zarar verdiğini söyleyen Çakan, “Bu çatışmalı ortamın dışsal maliyetini tüm ülkemiz insanları ve en çok da bölge halkı çekmektedir. Çözüm sürecinin bitmesiyle birlikte ülkemizin ekonomik anlamda kalkınması da ciddi bir şekilde sekteye uğramıştır. Uluslararası arenadaki ülkeler arası menfaat çatışmalarının en üst düzeyde gerçekleştiği, Ortadoğu coğrafyasının kan gölüne döndüğü, ülkemiz açısından birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, ülkenin çeşitli illerinden bombalı eylem haberlerinin gelmesi manidardır. Çözüm sürecinin sonlanmasında, şiddet sarmalının artmasında ve bombalı eylemlerin gerçekleşmesinde dış güçlerin payının ve etkisinin bulunduğu yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle de dış konjonktür düşünüldüğünde ülkemizin hiç olmadığı kadar huzur, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacı bulunmaktadır.” dedi.

Yaşam hakkına yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Çakan, “Bugün toplumsal ve siyasal anlamda yaşanan sorunların çözümsüzlüğünün temel nedeni devam eden şiddet sarmalıdır. Günlük yaşamı ve toplumsal düzeni esir alan şiddet ile hiçbir sorunun çözülemeyeceği, devam eden şiddetin sorunları daha da derinleştirdiği açıktır. Bu minvalde Batman ilindeki STK`lar olarak; başta saldırıların faili olan tüm örgütleri artık bu saldırılara son vermeye, tüm toplumsal kesimleri yaşam hakkını ihlal eden bu saldırılar üzerinden toplumu ayrıştıracak, iç barışı hedef alacak tepkiler ve tahrik edici söylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz. Yaşam hakkına yönelik bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir