• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Hayatınızla kumar oynamayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Milli Piyango” olarak adlandırılan kumarın, sadece bireyi değil toplumu da ifsat ettiğine vurgu yapan, duyarlı Müslümanlar, emperyalizmin ve kapitalizmin hedefine hizmet eden bu tür uygulamaların kaldırılması gerektiğini belirttiler.

Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede devletin kendi eliyle kumar oynatılmasının vahim bir durum olduğunu ifade eden Ali Baysal,  haram yoldan kazanılan paradan kimsenin hayır göremeyeceğini vurguladı.

İnsanların Milli Piyango`ya rağbet etmesinin toplumsal bir felaket olarak gördüğünü ifade edene Baysal, “Milli Piyango, eskiden beri süregelen bir felakettir, kime Mili Piyango çıkmışsa muhakkak ki başlarına bir felaket gelmiştir. Yani herhangi bir verim o paradan almamıştır. Kumarın en büyük zararlarından bir tanesinde bağımlılıktır. Bununla beraber getirdiği en önemli hassasiyet ise çocuklarının rızıklarını almaları, daima vakitlerini kumar oynanan yerlerde geçirmeleridir.” dedi.

Milli Piyango uygulamasının kaldırılmasını gerektiğini vurgulayan Birol Yılmaz isimli vatandaş ise bu tür şans oyunları nedeniyle birçok ailenin darmadağın olduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Milli Piyango yüzünden insanlar İslamiyet`ten uzaklaşıyor, Allah`a karşı olan şükürleri azalıyor.  Bunun sebebi ise hakkı olmayan parada gözünü dikmesinden dolayıdır. Kumarın ve Milli Piyango`nun topluma zararlarından bir tanesi de ailelerin yıkılmasıdır. İnsanlar bir birine düşman oluyor. Maalesef bizim insanlarımız arasında Mili Piyango, kumar, iddia ve at yarışı gibi oyunlar gün geçtikçe daha çok yaygınlaşıyor.15 yaşında ortaokul ve liseli çocuklar dahi iddia oynuyor.  Bu konuda devlette ihmalkârlık var. Kumarın haram olduğunu bizim bildiğimiz kadar devlet de biliyor. Keşke tümden yasak olsaydı ülkemizde. Kumar oynayanların yuvalarının dağıldığına çok defa şahit oldum.” ifadelerini kulandı.

“Milli Piyango, emperyalizmin ve kapitalizmin getirdiği bir sistemdir”

Tunçay Çelebi de Milli Piyango`nun topluma ve bireye verdiği zararlara dikkat çekerek, “İnsanlar kumar oynamakla hem ailesin hem bütçesine zarar veriyor. Mille Piyangonun oynatılması emperyalizm ve kapitalizmin getirdiği bir sistemdir. Sistem olarak da ülkemiz buna müsait. Milli Piyango`nun ülkemizde kaldırılması için büyük çoğunlukta toplumun destek vermesi lazım.” diye belirtti. (Ahmet Karakaş, Ahmet Kurt- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir