• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Kurumlar arasında sağlık protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi arasında 'Sağlıklı nesiller için bir adım da sen at' projesi kapsamında düzenlenen törenle bir protokol imzalandı.

Gaziantep Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen protokole, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, “Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında çağımızın en önemli sorunu obezitedir. Obezite ile birlikte vücudumuzda karaciğerde, böbreğimiz ve kalbimizde her türlü hastalık, gelişmektedir. Kronik hastalıklar gelişmekte. Kanser gelişmekte. Bunlarla mücadele ise hiçbir zaman, sağlıklı bedenimize geri dönmeye hiçbir zaman tanımamaktadır. Kalp krizi geçirmiş ve kalp yetmezliği gelişmiş bir hastayı ne kadar tedavi ederseniz edin, sağlıklı haline dönmesine hiçbir zaman imkan yoktur. Bunun için en önemli sağlığı korumak bünyeyi korumaktır.”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında pilot okul olarak seçilen 6 okulda uygulanacak projede 5`inci ve 6`ncı sınıf öğrencilerinden 2 bin 232 erkek, 2 bin 164 kız öğrenci olmak üzere 4 bin 396 öğrencinin beden kütle endeksi alınacağını kaydetti.

Amacın yetenekli öğrencileri tespit ederek, akademik başarının yanı sıra spor ve sosyal alanlarda da yetenekli bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade eden Mete, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizin sağlıklı olmanız, ancak her açıdan sağlıklı olmanız hem fiziksel açıdan hem ruhsal hem zihinsel açıdan sağlıklı olmanız bizim en büyük çalışma alanımız. Dolayısıyla bunların bir bütün içerisinde, sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin en temel yolu, okul çağlarında başlayan doğru eğitimle alakalıdır.”ifadelerini kullandı.

Mete, “Eğitimciler olarak önceliğimiz, öğrencilerin akademik becerilerini geliştirirken, aynı zamanda tam anlamıyla gelişebilmeleri için zihinlerini doğru şeylerle meşgul etmek, zamanlarını doğru işlere ayırmalarını sağlayabilmek için bu tür sosyal projelerin içerisinde yer almaya çalışıyoruz. Projemizde 5`inci ve 6`ncı sınıf öğrencilerinin seçilmesi çok önemli. Küçük yaşta dokunabildiğimiz öğrencilerimiz ve gençlerimizle çok daha iyi yol alabiliyoruz. Bu nedenle pilot uygulamada 5 ve 6`ncı sınıfları seçtik. Yaklaşık 4 bin 400 öğrencimizle ilgili bir çalışma yapacağız. Kız-erkek öğrenci, yaklaşık yarı yarıyadır. Bizim için öncelikli olan yetenekli öğrencilerimizi tespit etmek.”şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da “Yalnız akademik başarılarla bir yere gelinemiyor. Bir insanın gerçek manada başarıyı yakalayabilmesi için mutlaka, iş hayatında başarılı olacak. Düzenli bir aile hayatı olacak, düzenli bir sosyal hayatı olacak. Bu sosyal hayatın içerisinde de, bu tür etkinlikler çok önemlidir.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumlar arasında protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir