• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Kollarını ve ayaklarını kaybeden genç yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçesinde elektrik akımına kapılarak kol ve bacaklarını kaybeden 2 çocuk babası 25 yaşındaki Burhan Doğruyol'un dramı yürek burkuyor.

Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde ikamet eden Burhan Doğruyol, bir yıl önce çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak, her iki kol ve ayaklarını kaybetti. Diyarbakır'daki bir hastanede aylarca tedavi gören Doğruyol, babasının eş ve dostlarından aldığı borç parayla ayaklarına protez aldığını, kolları için de protez alacak imkanının olmadığını ifade ederek hayırsever ve yetkililerden yardım istedi.

Kolları ve bacakları olmadan hayata tutunmaya çalışan 2 çocuk babası Doğruyol "Bir yıl önce inşaatta çalışıyordum. İnşaattın ikinci katına çektiğim demir yüksek gelirim hattına çarptı. Çapma sonucu elektrik akımına kapılarak ağır yaralandım. Beni ambulansla Diyarbakır`daki bir hastaneye sevk ettiler. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen her iki kol ve bacaklarımı kaybettim. 6 ay yatalak kaldım daha sonra babamın eş ve dostlarından bir kısmını borç ederek ve bir kısmını da yetkililerin yardımıyla ayaklarıma 20 bin TL`ye protez taktırdım." dedi.

"Çocuklarımı kucağıma alıp başlarını okşamak istiyorum"

Kolları için protez yaptıracak imkanının olmadığını söyleyen Doğruyol, "Geçimimi devletten aldığım asgari ücretle yapmaya çalışıyorum. Bu parayla geçimimizi sağlayamıyoruz. Kolum için protez takmak istiyorum ama çok bahalı olduğu için maddi imkanım elvermiyor. Yardım almadan ihtiyacımı gideremiyorum. Bende herkes gibi çocuklarımı kucağıma alıp başlarını okşamak istiyorum. Bir yıldır çocuklarımı kucağıma alıp başlarını okşamamışım. Bir nebzede olsa eşimin yükünü hafifletmek istiyorum. Burada bütün yetkililere ve hayır sahiplerinden kollarıma protez takmak için yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"Eşime bir ömür boyu bakarım"

Eşinin kolları için yetkililerden ve hayır sahiplerinden yardım istediklerini söyleyen Fidan Doğruyol ise  "Bir ömür boyu bakarım benim için sıkıntı yok. Eşim bu halde olduğu için çok üzülüyor. Eşim, 'keşke ellerim olsa, bir şey yapamıyorum' diyor. Vücudu kaşınıyor ama kendini kaşıyamıyor. Bir bardak su dahi içemiyor. Çocukları yanında düşse kaldıramıyor.  Ben onun üzüntülü halini görünce çok üzülüyorum. Yetkililerden kocamın kolları için yardım istiyorum." şeklinde konuştu.

"DEDAŞ'ın ihmalkârlığı ve suçudur"

Kardeşinin kollarını ve ayaklarını kaybetmesinin nedeni DEDAŞ'ın ihmalkârlığı olduğunu savunan Kasım Doğruyol, "Kardeşim Burhanla beraber çalışıyorduk. Çalıştığımız inşaata yüksek gelirimin telleri inşaatla mesafesi ile bir metre kadardı. Kardeşimin kol ve ayaklarını kaybetmesinin sebebi DEDAŞ'ın ihmalkârlığı ve suçudur.” dedi. (Sabri Acet-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir