• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
`Bu saldırı Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef almıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini Ankara-Moskova uçuşunun sonuna doğru öğrendi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bu saldırının Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef aldığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Bu saldırı sadece Karlov'u hedef almamıştır. Rusya'yı hedef almıştır, Türkiye'yi hedef almıştır ve Rusya-Türkiye ilişkilerini hedef almıştır. Gerçekten benim için de kişisel bir dosttu. O nedenle de çok üzgünüm. Gerçekten tüm Türkiye, Türk halkı çok üzgün." dedi.

Türkiye ile Rusya'nın saldırıyla ilgili ortak bir komisyon kuracağını dile getiren Çavuşoğlu, "Bunun arkasında ne var, ne planlandı ortaya çıkaracağız. Putin'in cumhurbaşkanımıza önerdiği soruşturma için ortak bir komisyon kurmayı cumhurbaşkanımız hiç tereddüt etmeden olumlu karşıladı. Ortak çabamızla, şeffaf bir şekilde bu hain saldırının arkasında ne olduğunu ortaya çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, yarın Türkiye-Rusya-İran arasında gerçekleştirilecek toplantıya katılacaklarını sözlerine ekleyerek, "Bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoymayacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir