• DOLAR 32.585
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2494.03
  • ...
Siirt`te `Başarıda İdeal Gençlik` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te Sevgi Pınarı Derneği tarafından Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda “Başarıda İdeal Gençlik Nasıl Olmalıdır?” konulu konferansı düzenlendi.Araştırmacı Yazar Abdulkadir Turan`ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.   

Programda gençlerli konu alan şiir dinletisini içeren sinevizyon gösteriminin ardından sahne alan sanatçılar  Mehmet Ali Oğuz ve Mehmet Emin Gülsever tarafından şiir ve ilahi dinletesi yapıldı.

Konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Abdulkadir Turan, “Bu din gençlerle başladı, bu din bir gençlik dini olarak doğmuş ve bu dinin en büyük sermayesi gençler olmuştur.” dedi. 

Sahabelerin Peygamberi rehber olarak gördüklerine vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

“İslam ve Gençlik o kadar özdeşleşmiş ki, insan neresinden başlasak diye düşünür. Bu din gençlerle başladı. Önde Hazreti Muhammed vardı, rehber, önder oydu. Yaşlılarımız bana kızmasınlar ama onun etrafında önce gençler vardı. Onlar onun etrafını sardılar, onu yalnız bırakmadılar ve ona iman ettiklerini söylediler. Gelin dedi, gittiler, tebliğ edin dedi, ettiler, cihat edin dedi, cihat ettiler. Onunla tanındılar ve Hazreti Muhammed`in sahabesi, arkadaşı oldular. İslam`la tanışan sahabeler çok gençti. Dolayısıyla bu din bir gençlik dini olarak doğmuş, bu dinin en büyük sermayesi gençler olmuştur.”

“Birileri bize rehberimizi kaybettiriyor”

Batının bir yol gösterici olmadığını savunan Turan, “Bizler, bu çağın insanı, ekran insanıyız. Geçiyoruz ekranların başına, bir çocuk nasıl yetişir diye öğrenmeye çalışıyoruz. İnternete bakıyoruz, Bu Twitter, Facebook ve ekranlar bizi batıya götürüyor. Bu batmış batı nasıl yol gösterici olabiliyor, farkında mısınız, biz rehberimizi kaybediyoruz. Birileri bize rehberimizi kaybettiriyor. Biz kurtuluşu oralarda arıyoruz, bunu bilerek yapmıyoruz. Hiçbirimiz kimseyi Peygamber`e tercih etmez. Fakat çağ algılarımızı değiştirdi, bizi kendi hakimiyetini altına aldı. Bazen çocuğumuzu düzeltemiyoruz da, televizyon da bir çocuk nasıl düzelir bakalım, ya da batılı uzman şöyle demiş, Hazreti Muhammed`in adı nerede?.. Sonra diyoruz ki neden çocuğumuz düzelmiyor. Yanlış yolda gidersek yanlış sonuçlar alırız. Önünde Kuran-Peygamber varken sen gittin batılı kitapları kendine rehber edindin, onların çocukları battı, bizimkiler de batacak. Bu batı çok büyük doktorlar, uzaya çıkacak insanlar ama insan ve adam yetiştiremedi. Maharet insan yetiştirmektedir, iyi bir doktor, bilim adamı olabilirsiniz ama insan olamadıktan sonra bunun ne kıymeti var?” şeklinde konuştu

Programa HÜDAPAR İl Başkanı Behçet Sevgili ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir