• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Ürünlerde taklit ve tağşiş yapan işletmeler açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 96 firmaya ait 150 parti ürünü Bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sundu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürün tüketicinin bilgisine arz edilmiş oldu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Ürünlerde tağşiş ve taklidin tespit edilmesinde; Bakanlıkça yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, BİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğunun açık olduğu belirtilen açıklamada, bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkın sağlığının korunması yönündeki Bakanlık çalışmaları açısından çok önem arz ettiği kaydedildi.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 96 firmaya ait 150 parti ürünün tek tek ismine yer verilen açıklamada, böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürünün tüketicinin bilgisine arz edildiği aktarıldı. (İLKHA)


























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir