• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Halep`in sesini dünyaya duyuran Bana tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Suriye'nin Halep kentindeki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed, tahliye edilerek güvenli bölgeye getirildi.

İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Alabed ailesi, bugün doğu Halep'ten çıkan otobüslerle Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e vardı.

"Evimiz vuruldu ve enkazdan çıktık"

Bana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Orada hep bombardıman vardı. Evimiz vuruldu ve enkazın altından çıktık. Kimse bizimle ilgilenmiyordu." dedi.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu.

Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Bana'nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti.

Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi bulunuyor.

14 binin üzerinde kişi İdlib'e ulaştı

Tahliyelerin başladığı perşembe gününden bu yana 14 binden fazla kişi otobüslerle ve kendi imkanlarıyla İdlib'e ulaştı.

Türkiye ile Rusya`nın arabulucuğunda dün muhalifler ve rejim ile rejim yanlısı terörist gruplar arasında tahliyelere ilişkin yeni bir mutabakat sağlanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir