• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
EL-MECiD (C.C.)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Mecid ismi celili “genişlik, şerefli, soylu, şanlı olmak, kerem ve yücelik” anlamlarına gelen “el-mecd” kökünden türemiştir. Esmâü`l-Hüsna`dan olan bu isim, “Allah`ın şanının büyük ve yüksek olması” anlamına gelmektedir.

Yerde ve göklerde en büyük ve en yüksek şan ve şeref, Cenab-ı Allah`ındır. O, lütuf ve ihsanı bol olandır. Hem aynı zamanda en büyük güç ve kuvvet sahibidir. Hamd edilmeye en lâyık olan da yanlızca O`dur. O ki; ikrâmı, ihsanı ve nimeti bol olandır.

Allah`ın şanı tüm kainatta kendini apaçık delillerle göstermektedir. O`nun şanının yüceliğini tanımayan hiçbir varlık yoktur. O`nu inkar edenler dahi, O`nun yarattıklarına şahit oldukları için aslında gücünü ve şanını tanıyıp bilirler.

Allah`ın kainatta yarattığı muhteşem güzellikler de, sayısız nimetler dede O`nun şanına yaraşır şekildedir. Gökyüzünde tonlarca ağırlığında su taşıyan bulutlar, milyonlarca ışık yılı uzaklıkta bulunan yıldızlar, uçsuz bucaksız genişlikteki okyanuslar, zirvesi karlarla kaplı olan binlerce metre yükseklikteki dağlar, içinde birbirinden değişik renkte ve seste sayısız canlı türleri barındıran ormanlar, O`nun yarattığı güzelliklerden yalnızca birkaç tanesidir. Cenab-ı Allah tüm mahlukatı şanına yaraşır şekilde yaratmış ve hayat bahşetmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir