• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Müslüman Millet OYUNA GELMEYECEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- Mehmet Bozdaş/ doğruhaber / Kayseri

15 Temmuz darbesinin başarısızlığı ve oluşturduğu hazımsızlık, batılı emperyalist şer odakların Türkiye`ye yönelik taşeronları vasıtasıyla bombalı saldırılar düzenlemeye itiyor.

Detaylarına bakıldığında batının ayak izlerini taşıyan İstanbul Beşiktaş`taki saldırı ve Kayseri`de askerlere yönelik son bombalı saldırıyı Pkk`nin yapıyor ve üstleniyor olması ise ülke içinde etnik unsurlar üzerinden kaos oluşturma çabaları olarak yorumlanıyor. 

15 Temmuz darbesinin planlayıcısı olduğu şüphelerini taşıyan Amerika`nın, Suriye ve Irak üzerinden tüm bölgeye verdiği tahribata ve bu tahribatı Türkiye içi bir kargaşaya doğru sürükleyen sebepler, Türkiye`yi ‘Fırat Kalkanı Harekâtı`yla Suriye`ye müdahaleye itmişti.

Doğu Halep`te Esad rejimi ve destekçilerinin yaptığı insanlık dışı katliamların ardından Türkiye`nin Rusya ile masaya oturarak Halep`te ateşkes ve bu ateşkesin de tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi çabaları, batılı ülkelerin hamisi Amerika`ya ciddi bir rahatsızlık verdiği görülüyor.

Son saldırının gerçekleştiği Kayseri`den, Kanaat Önderi Nezir Ergenç ve HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Sami Göktaş, bu saldırıların Batılı ülkelerden bağımsız olmadığını ifade ederek emperyalist şer odakların kaos girişimlerini boşa çıkartmaya ve Müslüman milleti sağduyuya davet etti.

Kayseri`deki son saldırı sonrası HDP binalarına yönelik saldırılar üzerinden tüm yurtta işi Türk-Kürt çatışmasına evirip çevirmek isteyen ve bu yönde girişimler ile kışkırtmalarda bulunan kimi kişi ve kesimler de boş durmuyor. Kamuoyu, birlik ve beraberliğe darbe vuran kışkırtma çağrılarının kale alınmaması gerektiğine vurgu yapıyor. 

KÜRESEL GÜÇLERE KARŞI, MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALI

Kayseri ili kanaat önderlerinden Nezir Ergenç, saldırıların küresel boyutlarına dikkatleri çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ergenç, “Bu saldırıları sadece bölgesel olarak değil küresel olarak ele almak gerekir. Türkiye`nin 80 milyon Müslüman nüfusuyla bölgede söz sahibi olması istenmiyor. Osmanlı`nın bıraktığı mirasa sahip çıkarak yeniden ayağa kalkması, Müslümanları temsil eden misyona bürünmesi bölge üzerinde emelleri olan güçleri rahatsız ediyor. PKK, DAEŞ ya da başka güçleri devreye sokarak Suriye`de ya da Irak`ta yapılan iç karışıklık Türkiye`ye de taşınmak isteniyor. Amerika, Rusya, İngiltere ve israilin bölgede maşalarını kullanarak bölge üzerindeki etkinliğimizi kırmak istemesi bilinen bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Müslümanların yapması gerekenin özüne dönmek olduğunu belirten Ergenç, “Kendilerini ifade edecek yeni bir dil, ekonomi ve siyaset belirlemeleri gerekmektedir. Düşmanlarımızın eline bizi vurabilecek silahları vermememiz gerekmektedir. Etnik veya mezhebi farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Bunları bize saldıracak koz olarak onların ellerinden almamız gerekmektedir. Devlette burada hakem rolü oynayarak herkesin etnik, dini ve mezhebi kimliklerini güvence altına almalıdır.” dedi.

“BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Saldırıların organizeli olduğuna ve Batılı ülkelerden bağımsız olmadığına işaret eden Kayseri HÜDA PAR İl Başkanı M. Sami Göktaş, “Birilerinin organize şekilde, birlikte çalıştığı bellidir. Emperyalist güçler bir hedef ortaya koyup, taşeron örgütler eliyle bunları gerçekleştiriyor. Amaç sadece birilerini öldürmek değildir bu ülkenin, milletin bütünlüğünü bozmaktır. Huzurumuzu kaçırmak için, bizi bir birimize düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler İslam coğrafyasında kanın akmadığı, acının yaşanmadığı bir alan bırakmak istemiyorlar. Müslümanlar yaşanan saldırılara karşı birlikte hareket etmek zorundadır. Bu belaların defi ancak bu şekilde sağlanır. Ayrılıp parçalanmak gücümüzü azaltır, bizleri zayıflatır. Bugün zayıf olduğumuzdan, parçalandığımızdan dolayıdır ki Irak`ta, Suriye`de, Arakan`da ve diğer İslam coğrafyalarında hedef alınıyoruz.” dedi.

“HALKIMIZI İTİDALLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Provokasyon girişimlerine karşı uyaran Göktaş, “Halkı birbirine düşürmeye, olayları körükleyip büyütmeye çalışıyorlar. Tüm halkımızı itidalli olmaya çağırıyorum. Dikkatli bir şekilde, sinirlerimize hâkim olup aklıselimle davranmamız gerekiyor. Amaç sadece birilerini öldürmek değil, milletin bütünlüğünü bozmaktır Tepkilerimizi dikkatli bir şekilde, meşru bir çizgide göstermeliyiz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir