• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Ürdün`de polise saldırı: 7 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerak kentinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı bir grubun güvenlik güçlerine ateş açmasıyla başlayan çatışmada 4 güvenlik mensubu ile 1 Kanadalı kadın turist ve 2 Ürdünlü sivilin öldüğü belirtildi. Kanada hükümeti de bir vatandaşlarının öldüğünü doğruladı.

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü Medya İdaresi'nin yazılı açıklamasına göre, Kerak kentindeki El Katrana bölgesinden gelen bir yangın ihbarı üzerine bölgeye ulaşan devriye aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlar ateş açarak güvenlik güçlerinden 2 kişiyi yaraladıktan sonra bölgeden kaçtı. 

Saldırganların başka bir devriye aracına da silahlı saldırı düzenlediği, daha sonra da tarihi Kerak Kalesi'nden Kerak Emniyet Merkezi'ne ateş açıldığı aktarıldı. Güvenlik güçlerinin kalenin etrafını çevrelediği ve saldırganlara karşı operasyon başlattığı belirtildi.

Saldırganların 5 ya da 6 kişi olduğunun tahmin edildiği, operasyonun halen devam ettiği duyuruldu.

Açıklamada, yaralıların olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki olayın ardından yaptığı açıklamada, Kerak'ta kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada emniyet güçlerinden hayatını kaybedenlerin olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Al Jazeera, AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir