• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
Alzheimerla İlgili Çarpıcı Tespit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD`deki Columbia Üniversitesi`nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, Alzheimer`in enfeksiyon gibi yayıldığını ancak buna enfeksiyon ajanlarının değil, anormal bir proteinin neden olduğunu gösterdi.
 
Bilimadamları, "tau" adı verilen bir proteinin yapısındaki ince liflerin toplanarak kademeli olarak sinir hücrelerini yok ettiğini belirtti.
 
Beyinlerinin hafızayla ilgili entorhinal korteks bölgesinde bu proteinin anormal halini üretmesi için farelerin genleriyle oynayan bilimadamları, 22 ay boyunca proteinin gelişimini inceledi.
 
Fareler yaşlandıkça bu proteinin entorhinal korteksten, hafızanın geçici olarak kaydedildiği hippokampus ve daha sonra da beynin dil ve bilinçle ilgili neokorteks bölümüne yayıldığı görüldü.
 
Araştırmaya imza atanlardan Dr. Karen Duff, proteinin yayılmasının insanlarda Alzheimer hastalığının ilk evresindeki duruma çok benzediğini vurguladı.
 
Bilimadamları proteninin yayılma sürecinin yeterince erken engellenebilmesi halinde Alzheimer`in gelişimini de durdurabilmeyi umuyor. Araştırma "PloS One" dergisinde yayımlandı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir