• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Bingöl`de kayak sezonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl kent merkezine 34 kilometre mesafede, Dikme köyü Hesarek Dağı eteklerinde bulunan Kayak Merkezi yeni sezona başladı.

Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan ve bölgenin gözde kayak merkezlerinden dolayı Hesarek Kayak Merkezi, kış sezonunun başlamasıyla kayakseverlerin hoş vakit geçirmeleri için ev sahipliğini yapacak.

Geçen yıl yol sıkıntısının yaşandığı kayak merkezinde, bu yıl 11 kilometrelik yola, sıcak asfalt kaplaması yapıldı.

Geçtiğimiz yıl faaliyete giren Hesaret Kayak Merkezinde kayak sezonunun başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, il içinden ve il dışından tüm kayak severleri, Hesarek Kayak Merkezine beklediklerini söyledi.

Arıkan, “2016-2017 kayak sezonumuz bugün itibarıyla açmış bulunuyoruz. Karın bu yıl erken yağmış olması nedeniyle kayak sezonunu bu yıl daha erken açıyoruz. Telesiyej, teleski ve pistlerimizle bu yıl daha iyi ve sağlıklı bir hizmet vereceğiz inşallah.” diye belirtti.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Hesarek Kayak Merkezinde bulunan kar pistlerini araçlarla ezdiklerini ifade eden kar ezme makinesi operatörü Mehmet Figen, “Şu an itibarıyla kayak pistlerini ezdik, bir sorun yok. Kayak sezonuna hazır durumdayız.” dedi.

Kayak sezonunun başlamasıyla çevre köylerden kayamaya gelen Mutalip Çağrıbay, “Dikme köyünde oturuyorum. Kar sezonu başladığı için kaymaya geldim. Kar yağdığı için çok mutluyuz. Kış ayı gelince gelip burada kayıyoruz. Buraya başka yerlerden insanlarda geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl minikler düzeyinde gerçekleşen yarışmada Türkiye 2`incisi olan Kerem Borcun,  “8 yaşındayım. İki yıldır kayıyorum. Kayak çok iyi. Geçen yıl Erzurum ilinde yapılan minikler kayak kategorisinde 2`inci oldum. Bu yıl 1`inci olmak için babamla birlikte hazırlık yapıyorum.” dedi.

Kerem Borcun`un babası ve aynı zamanda kayak öğretmeni olan Selami Borcun ise şöyle konuştu: “Kendim öğretmenlik yapıyorum ve aynı zaman kayak kulübümüz var. Bingöl Dağ Spor Kulübü. Sporcu yetiştiriyoruz. Tesislerimizin açılması ile birlikte daha iyi başarılara imza atacağız. Kerem geçen yıl miniklerde Türkiye 2`incisi oldu. Bu yıl inşallah birinci yapacağız. Hedefimiz birincilik, bakalım inşallah. Şu an kulübümüzde aktif çalışan 3 yarışmacı sporcumuz var. Genelde çocuklara yönelik çalışmalarımız oluyor.” diye konuştu.

Başka bir kayaksever Doğan Çamur da “Direkli köyünde oturuyorum. Bugün kayak sezonu yeni başladı. Şu anki kar çok güzel, pistten ve kardan çok memnunuz. Herkesi buraya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir