• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...

Kışın vazgeçilmez kuruyemişleri arasında olan el yapımı vitamin deposu yöresel cevizli sucuk, kuru üzüm, kuru incir, kesme ve bastık tatlısı gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriliyor.

Genel olarak piyasada bir durgunluk olduğunu söyleyen kuruyemişçiler, her şeye rağmen özellikle şire ürünlerinde talebin iyi olduğunu belirttiler.

Batman’da kuruyemişçilik yapan Ahmet Başaran, "Kuruyemiş piyasasında genel anlamda bir durgunluk var. Ama özellikle kışın tüketilen ana kuruyemiş olan kurun üzüm, kuru incir, cevizli sucuk, kesme ve bastık gibi ürünlere rağbet oldukça iyidir. Vitamin deposun diyeceğimiz cevizli sucuk var. Kışın vazgeçilmezlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Böylelikle soğukların başlamasıyla işlerimiz iyiye gidiyor. Üzüm ürünleriyle beraber fındık, fıstık, ceviz, badem ve çekirdek gibi ürünlerde satılıyor. Allah’a şükürler olsun işlerimizden memnunuz." dedi.

Geçen seneye göre fiyatların biraz yüksek olduğunu söyleyen Başaran, "Vatandaş fabrikasyon ürünler yerine el yapımı ürünleri daha çok talep ediyor. Bu sene ithal cevizlerden dolayı üzüm ürünlerine de fiyat yüksekliği var. Cevizli sucuk 22 TL ile 28 TL arası, kuru incir 12 TL ile 20 TL arası, kuru üzüm 12 TL ile 15 TL arası ve bastık ise 15 TL ile 18 TL arası değişiyor. Bu ürünlüde genel olarak bir düşüş yok, ama diğer ürünlerde biraz düşüş var." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)