• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
IHO-EBRAR`dan Arakanlılara yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IHO-EBRAR, Myanmar ordusu ve Budistlerin zulmüne maruz kalarak büyük katliamlara uğrayan ve bu yüzden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda bırakılarak komşu ülkelere sığınan Arakanlılara yardım ulaştırdı.

Myanmar ordusu ve katil Budistlerin kanlı saldırıları sonucu büyük katliamlara maruz kalan ve evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan Arakan Müslümanlar sığındıkları ülkelerde büyük zorluklar ile hayata tutunmaya çalışıyorlar. Göç etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlar barınacak yer, yemek ve içme suyu bulamıyorlar.

“Arakan Kan Ağlıyor” sloganıyla yardım kampanyası başlatan IHO-EBRAR toplanan yardımları temel gıda maddesi olarak Arakanlılara ulaştırdı.

Konuyla ilgili açılamada bulunan IHO-EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, “Dünyanın her tarafında olduğu gibi Arakan`da da büyük bir katliam yaşanıyor. Arakanlıların yaşamış olduğu zulüm ve katliamlar hat safhadadır. Komşu ülkelere kaçarak sığındıkları kamplarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Geride bıraktıkları evleri yakılıyor yok ediliyor. Dünya bu zulme sadece seyirci kalıyor.” dedi.

“Arakanlılar için onlarca su kuyusu açacağız”

Yardımlarının süreceğini söyleyen Alpsoy, “İlk olarak toplanan yardımları temel gıda maddesi olarak ulaştırdık. Ama yardımlarımız sürecek. Arakanlılar için barındıkları yerlerde temiz içme sularını karşılayacak su kuyuları açma projemiz var. Önümüzdeki günlerde onlarca su kuyusu açmaya başlayacağız. Hayırsever halkımızdan Allah razı olsun yardımlarını esirgemediler. Amacımız daima mazlumun yanında olmaktır. Çünkü mazluma en büyük destek, yapılan yardımlarla sahipsiz olmadığını göstermektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir