• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
Silahsız askerlere bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ İSMAİL DALKILIÇ/ DOĞRUHABER

Olay, 08.45 sıralarında Erciyes Üniversitesi ana girişi ile acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi`nde meydana geldi. Edinilen bilgilere 180 numaralı özel halk otobüsü, 1`inci Komando Tugayı`ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerleri alarak  Erciyes Üniversitesi`ne doğru yola çıktı. İddiaya göre 71 plakalı bomba yüklü bir araç da o sırada takipteydi. Otobüs, Erciyes Üniversitesi ana girişi yakınlarına gelince takipte olan bomba yüklü araç, otobüsün soluna yaklaşarak kendini infilak ettirdi.

 “TÜRKİYE, TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ORTAK SALDIRISI ALTINDADIR”

Yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Beşiktaş`ın ardından, Kayseri`de yapılan bu bombalı saldırının acıları daha da artırdığını, terör eylemlerinin asker ve polislerle birlikte 79 milyon vatandaşın tamamını hedef aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Özellikle bölücü terör örgütü, tüm imkânlarını kullanmaktadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri, bölücü terör örgütünün asıl gayesinin Türkiye`nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırmak olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır.” dedi.

“BOMBALAR SURİYE VE IRAK`TAN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR”

Maruz kalınan bu saldırıların, bölgemizde yaşanan olaylardan, özellikle Suriye ve Irak`taki gelişmelerden, hatta ekonomideki dalgalanmalardan bağımsız olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz. Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet` ilkeleri çerçevesinde bir olma, beraber olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür.” ifadelerini kullandı.

“ALÇAK KANLI ÖRGÜTÜN KUTSALI, İNANCI YOKTUR”

Kahramanmaraş`ta düzenlenen “Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması”nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ, ne olursa olsun adları önemli değil, hepsi katil ve eli kanlı terör örgütü. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle alayı gelsin, kim gelirse gelsin önemi yok. Alçak kanlı örgütün kutsalı, inancı yoktur. Onların işi adam öldürmektir, kan dökmektir, insanlara ve ülkelere zarar vermektir. Türkiye bunları iyi tanır. 40 yıldır biz bu mücadeleyi yapıyoruz. Bir terör örgütüyle başka terör örgütlerini yok etmek için uğraşmak, olabilecek en büyük ahmaklıktır. Teröre asla geçit vermeyeceğiz. Terörle mücadeleden zerre kadar sapmayacağız.” şeklinde konuştu.

“SALDIRILAR AYNI YERDEN YÖNETİLİYOR”

6-7 Ekim, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi yapanların Kayseri patlaması ile saldırılara devam ettiğini belirten Yıldırım, “Bu alçaklar 17-25 Aralık`ta denediler çakıldılar, bu alçaklar Gezi olaylarında yine sahneye çıktılar, yine derslerini aldılar. Bu alçaklar, yetmedi, 6-7 Ekim`de insanları sokağa indirdiler, cinayet işlediler, yine akıllanmadılar. Bu alçaklar Doğu`da, Güneydoğu`da hendekler kazdılar, caddeleri tahrip ettiler, binaları tarumar ettiler; ama yine muvaffak olamadılar. Nihayet 15 Temmuz`da son vuruşlarını yapmaya kalktılar. Asker kılığına girmiş FETÖ`nün teröristleri milletin silahını, milletin tankını, milletin uçağını gasp ederek insanlarımızın üzerine ateş açtılar ancak vatandaşımızın göğsündeki imanı, vatandaşımızın göğsündeki bağımsızlık aşkını, bağımsızlık meşalesini söndüremediler o karanlık geceyi aydınlık sabahlara döndüren milyonların sayesinde bugün Türkiye dimdik ayakta, geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor.” diye konuştu.

KURTULMUŞ: OKLAR ŞU ANDA PKK`YI İŞARET EDİYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıda okların PKK`yı gösterdiğini ifade ederek, “Şu andaki bütün işaretler, PKK`yı gösteriyor, o tarafa doğru oklar yöneliyor. Ancak sonuçta biz en ufak bir detayı, çok küçük bir ihtimal dahi olsa, her türlü başka ihtimali de hesaba katmak zorundayız. İlgili güvenlik birimlerimiz bu çerçevede bütün detayları ortaya koyarak, netleştiğinde ‘Evet, bu işi PKK yapmıştır`, resmi açıklama olarak da ortaya konulacaktır. “ ifadesini kullandı.

SOYLU: SALDIRI İLE İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri`de yaptığı açıklamada saldırı sonrası 7 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin ise arandığını açıkladı. Soylu,  “Olayla ilgili tüm soruşturmalar gerçekleştiriliyor. 13 şehidimiz var. Yaralı sayımız bir arttı. 56 yaralımız var. 12`si yoğun bakımda 4`ü ağır. Şu anda 7 kişi gözaltında 5 kişi aranıyor. Olayın nereden ve nasıl intikal ettiğine dair güvenlik güçlerinin tespitleri belli. Teröristin kimliği belirlendi. Bu bilgileri yakında sizlerle paylaşacağız.” dedi.

AKDAĞ: 55 YARALIDAN 6`SININ HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Kayseri`de yaralılar hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yaralıların tedavilerine ilişkin bilgi verdi. Akdağ, “Hastanede 55 yaralı var, 38`i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, 9`u Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, diğerleri özel hastanede. 6`sının hayati tehlikesi var. Sağlık çalışanları canla başla ayaktaydılar. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerine devam edecek. Terör toplumu sabırsız ve yılgın hale getirmek istiyor. Bunu kardeşlik ruhu içerisinde aşacağımızı bildiriyorum. Şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir