• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Kaçan araçta 4 kişi silah ve mühimmat ile yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği, PKK' ye yönelik Çukurca ilçesi Kasran Vadisi bölgesinde yapılan Mayın/EYP arama çalışmaları sırasında bir aracın kaçmaya başlaması üzerine yapılan takip sonucu önü kesilerek durdurulması sonucu yapılan aramada, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilerek araçtaki 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Hakkari Valiliği`nden yapılan açıklamada, “17.12.2016 günü Çukurca 2`nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Köprülü 5`inci Hudut Tabur Komutanlığı görevlilerimizce yapılan Mayın/EYP arama faaliyeti esnasında, Kasran Vadisi bölgesinde bir aracın devriye aracını görmesinden sonra kaçmaya başlaması üzerine, yapılan takip sonrasında aracın önü kesilerek durdurulmuştur. Bu esnada bölgede yapılan keşif/gözetleme faaliyetinde Kasran Vadisi içerisinde 4 şahıs tespit edilmiş, şahıslar yapılan ihtarlara uymayarak üzerlerinde bulunan sırt çantalarını bırakarak bölgeden uzaklaşmışlardır.” denildi.

Valilik açıklamasında yapılan operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgili da şu bilgilere ye aldı:

“Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetleri neticesinde; “3 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 163 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 1 adet Verona SX marka av tüfeği, 48   adet 12 kalibre saçmalı av tüfeği mühimmatı, 2 hücum yeleği,1 adet el dürbünü ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.”

Açıklamanın sonunda, “Durdurulan araçta yapılan aramada ise; 1  adet mutfak tüpü, 1  adet Mayın/EYP yapımında güç kaynağı olarak kullanıldığı değerlendirilen elektronik düzenek ele geçirilmiştir. Kaçan şahıslar ile ilgili olarak 3  şahıs teslim olmuş, durdurulan aracın sürücüsü ile birlikte toplam 4  şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir