• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Bakan Soylu: Bize itimat edin, bu terör bitecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri`de saat 08.45 sularında meydana gelen ve 13 askerin hayatını kaybettiği  56 kişinin de yaralandığı bombalı araç saldırısı sonrası vatandaşlar Kayseri Valiliği önünde toplanarak nöbete durdu.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kayseri Valiliği önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Bakan Soylu konuşmasında, “Kayseri meydanına and olsun ki bu kanı yerde bırakmayacağız. Allah buna şahit olsun. Sizler de sabahtan beri burada Tendürek dağında nöbet bekleyen evlatlarımız gibi bugün burada bir namus nöbeti tutuyorsunuz. Sizlere söz veriyoruz ki bu terörü, milletin namus meselesi diyerek bitirmezsek, bize haram olsun. Millet idam diyorsa bunun gereği yerine getirilecektir. Hiç endişeniz olmasın. “ dedi. 

Bakan Soylu,” Terörü gündemimize getirip engellerle bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Bizim birliğimizi ve beraberliği bozmak istiyorlar. Sizden bir tek isteğimiz var. Bu oyuna hep beraber düşmeyeceğiz. Bir sabır içerisinde olacağız, iki vakar içerisinde olacağız, üç bu çocuklarımızın kanını alması için  güvenlik güçlerimize itimat edeceğiz. Bilin ki bunların dertleri dağlarda kaçacak delik bulamadıkları için, dağların her tarafından askerimiz jandarmamız onları arıyor. Onun için sadece ve sadece kalleşçe haince ve adice bugün bir huzur şehri, medeniyetin şehri  olan milletimizin emaneti olan Kayseri gibi bir yerimizin huzurunu bozarak bizi tereddüde düşürmeye çalışıyorlar. Allah şahittir, okunan akşam ezanı şahittir, biz bunları bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

“PKK adını kimse ağzına alamayacaktır “

Kayserililere tuttukları bu nöbetten dolayı minnettar olduklarını söyleyen Bakan Soylu, “Hiç endişeniz olmasın. PKK adını kimse ağzına alamayacaktır. Bu akşam ki nöbetinize minnettarız. Yargıya gitmeyeni yargıya götürdük mü? Biz devleti tanımayanları devleti tanıttık mı? Bize itimat edin, bu terör bitecektir. Bugün evlatlarımız şehittir. Onların şefaatlerine nail olmak için biz bugün burada duruyoruz. Yapmamız gereken sadece O`ndan yardım diler sadece O`na kulluk ederiz. Bu akşam Kur`an`larla Fatiha`larla, Yasin`lerle evlatlarımızın şahadet  yolculuğunu  yapalım. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin inşallah.” diyerek konuşmasına  son verdi.   (Mehmet Bozdaş - İLKHA)
 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir