• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karda mahsur kalan hamile kadın 17 saat sonra kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın ilçe, köy ve mezralarında yoğun kar yağışı etkisini sürdürürken, mahsur kalan hastalar yapılan yoğun çalışmaların ardından hastanelere ulaştırılabiliyor. 

Sason ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan doğum hastası bir kadın, kaldığı mezraya ulaşım sağlanamayınca, getirildiği Örenağıl köyünde mahsur kaldı.

Olayı haber alan İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan 17 saatlik uzun uğraş sonucu kar nedeniyle kapanan köy yolu açılarak hastaya ulaşıldı.Yolun açılmasının ardından İl Özel İdare ekiplerince kurtarılan hamile kadın, Meşeli köyünde bulunan 112 Acil Sağlık ekiplerine ulaştırıldı.

Konu hakkında İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Sason Örenağıl köyü mezrasındaki doğum hastasını 17 saatlik yoğun bir çalışmadan sonra Meşeli köprüsünde bekleyen 112 sağlık birimine ulaştırdık.” denildi.

Açıklamada, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından Kozluk ilçesi Geyikli ve Gümüş Örgü grup köy yolunda mahsur kalan vatandaşların da kurtarıldığı belirtilerek “Kozluk ilçemiz Akçalı ve Akça Kışla köy yolları, karla mücadele ekiplerimiz tarafından ulaşıma açıldı. Son yılların en yoğun kar yağışlarından birine sahne olan Hasankeyf ilçemiz Uzundere Köy yolu, ekiplerimizin özverili çalışmaları ile açıldı. An itibari ile Gercüş, Beşiri ve Merkez köylerimizde karla mücadele çalışmaları kapsamında kapalı yol bulunmamaktadır. Kozluk ilçemizde 4 ekibimiz karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ana grup yolları ulaşıma açıldı. Tali yollar yarın açılmaya başlanacak. Sason ilçemizde 3 adet loader, 2 adet grayder ve 1 adet dozer ile ana grup yollar an itibari ile açılmaya devam ediyor. Hasankeyf ilçemizde an itibariyle kapalı yolumuz bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir