• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
"Belediye izin verdiği yapıları gece yarısı yıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Beşyol’da bazı balıkçı esnafının iş yerleri gece yarısı belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle yıkıldı.

Yıkıma tepki gösteren esnaf, Bingöl Belediyesinin iş yerlerinin inşası için kendilerine izin verdiğini savunarak, duruma tepki gösterdi.

Balıkçı esnafından Ahmet Bürkek, iş yerlerinin bulunduğu alanı Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi’nin kendilerine verdiğini ileri sürdü.

Bürkek, "Sokaklarda balık satıyorduk. Belediye başkanı burayı bizzat bize vererek, 'Sokaklarda balık satmayın, bundan sonra burada satacaksınız.' dedi. Burayı kendileri yapacaktı ama bizi toplantıya çağırarak, 'Bizde para yok, siz yapın. Belli bir süre kira vermeyin.' dediler." ifadelerini kullandı.

Yıkım kararı için herhangi bir tebligat almadıklarını dile getiren Bürkek, yetkililerin görüşme taleplerine olumlu cevap vermediğini belirtti.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Bürkek, "Yapı yapma iznini belediyeden aldık. Belediye polis eşliğinde gelip burayı bize verdi. Kendimiz yaptık bitirdik. Belediye başkanı tebligat yapmadan ekipleri polis eşliğinde buraya gönderdi. Polislere 'Yıkım kararınız var mı?' diye sorduk. Kararın olmadığını söyleyerek geri çekildiler. Başkanla görüşmek istedik ama bize randevu vermedi. Daha sonra hiçbir açıklama yapmadan gece gelip burayı yıkmışlar. Malımızı dükkânlara yerleştirdik, açılışımız vardı. Bu yıkımdan kimsenin haberi yok. Başkan gece bizzat kendisi talimat veriyor. Operatöre, 'Git, orayı yık.' diyor. Belki burada insan var. Benim bir ton malım ve tezgâhlarımız vardı içeride." dedi.

"Biz kaçak yapı yapmadık, sonuna kadar hakkımızı savunacağız"

Mağduriyet yaşadıklarını ve haklarını savunacaklarını sözlerine ekleyen Bürkek, "Biz kaçak yapı yapmadık. Yedi ortakla birlikte bunları yaptık. Çalışanlarla beraber 30-40 aileye istihdam sağlıyoruz. Şehrin göbeğinde bir buçuk aydır inşaat yapıyorum. Kaçak yapı yapmışsam gel yık. Sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Belediye başkanı burayı yıktı, bize bunu açıklasın. Yıkım yaptıklarında burada milletin arabaları vardı. Onlar da yıkımdan zarar görmüş. Suç duyurusunda bulundular." şeklinde konuştu.

Yıkılan iş yerlerinin sahiplerinden Mehmet Dendeş ise "Bir aydır burada uğraşıyorlar, niye gelip bir şey demediler? Niye burayı verdiler? Vermeseydiler. Esnaf 20 bin TL borç edip burayı yapmış. Benim de iş yerim vardı burada." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir