• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Eşim Halep`teki bombardımanda duyma ve konuşma yetisini kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep kentindeki bombardımanda duyma ve konuşma yetisini kaybeden ve şu an Mardin`in Kızıltepe ilçesi Dunaysır Mahallesinde metruk bir evde yaşamaya tutunmaya çalışan Ahmet Veli ile ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

İlk önce eşi Ruken İbrahim (27) kızı Şem (3) ve 1,5 yaşındaki oğulları Abdurraman ile birlikte Türkiye`ye sığındıktan sonra Gaziantep`e yerleşen Ahmet Veli (32), 2 işyerinde 7 ay çalışıp ücretini alamayınca yaklaşık bir buçuk ay önce Kızıltepe`ye yerleşti.

Eşinin, Halep bombalandığında bombardıman seslerinden duyma ve konuşma yetisini kaybettiğini söyleyen Ruken İbrahim, duyma ve konuşma engelli olması nedeniyle eşine kimsenin iş vermemesinden yakındı.

Halep`teki evlerinin bombardımanda yerle bir olduğunu ve sadece üzerlerindeki elbiselerle buradan kaçmaz zorunda kaldıklarını söyleyen İbrahim,Eşim eskiden duyuyordu ve konuşabiliyordu ama uçaklar Halep`i bombaladığında bombardıman sesinden eşimin kulak zarları patladı. Artık ne duyabiliyor ne de konuşabiliyor.” dedi.

Yaklaşık bir yıldır Suriye`den ayrıldıklarını söyleyen İbrahim, ilk başlarda Halep`te mahsur kaldıklarını ancak bir yolunu bulup Gaziantep`e geçtiklerini söyledi.

Duyma ve konuşma engelli eşinin Gaziantep`te 3 ay boyunca bir boyacının yanında çalıştığını hatırlatan İbrahim, ancak iş yeri sahibinin ücret ödemediğini ifade ederek, “Eşim sonradan bir fabrikaya girdi. Orada da yaklaşık 4 ay çalıştı.  Orda da eşimin parasını vermediler. Her ne kadar gidip sorsak da ‘Fabrika sahibi iflas etti. Kimsenin parasını vermemiş, sizinkini de veremez.` dediler. Böylece onlar da paramızı vermedi.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mardin`in Kızıltepe ilçesine göç ettiklerini aktaran Ruken İbrahim, “Burada bir ay ve bir haftamız doldu. Eşim iş arıyor ama şimdiye kadar bir iş bulmadı. Nereye gidiyorsa sağır ve dilsiz olduğu için çalıştırmıyorlar. Bazen bazı hayırseverler, bize yardımda bulunuyorlar ama evde aç da kalsam gidip kimseden bir şey istemem. Sadece Allah`tan istiyoruz; Allah var, başka kimsemiz yok. Ne ev eşyamız ne elbise ne para… Hiç bir şeyimiz yok; sadece Allah`ımız var.  Burada akrabamız da yok.” diye belirtti.

“İnşallah devlet ve hayırseverler bize sahip çıkıp yardım ederler”

Çocuklarıyla birlikte bombardımandan sağ kurtuldukları için Allah`a şükrettiklerini belirten Ruken İbrahim, “Kızıltepe`ye geldiğimizde bu evin sahibinin oğlu bizi buraya yerleştirdi. Evin kirası 250 TL`dir ‘eşin ne zaman işe girerse o zaman kirayı verirsiniz` dedi. Tabi şimdiye kadar kirayı daha ödeyemedik çünkü eşim çalışamıyor. İnşallah eşim bir iş bulduğunda evin kirasını vereceğiz. Allah razı olsun, devlet bize sahip çıktı. Bizi bombalardan kurtardı, barındırdı. Allah`a şükür sağ salim çocuklarımızla birlikte kurtulduk. Şimdi de devlet kalanlara yardım ediyor, onları oradan kurtarıyor. İnşallah burada da devlet, hayırseverler bize sahip çıkıp yardım ederler.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir