• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
`Halep`e Yol Aç` konvoyu yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Batman'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu araç konvoyu, gece saatlerinde yapılan etkinliğin ardından Hatay`ın Reyhanlı ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde çok sayıda vatandaş, saat 24.00'te Kültür Camii`nde bir araya geldi. Engelli ve yabancı uyruklu kişilerin de etkinliğe katıldıkları gözlendi.

Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformuna üye öğrenciler cami bahçesinde rejim ve Rusya aleyhine sloganlar atarak, Halep'teki katliamı lanetledi.

Ayrıca öğrencilerin, "Halep'e halkan ol", "Halep yanıyor, dünya sessiz kalıyor", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Ey mazlum Halep", "Halep'teki bebeklerin ömrü kelebek kadar" ve "Dün Hama, bugün Halep" yazılı pankartlar açtıkları görüldü.

Burada toplu halde kılınan teheccüt namazının ardından Halep için dualar edildi.

Daha sonra yapılan basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına Zahir Seven okudu.

Halep'te ve diğer mazlum coğrafyalarda yaşanan vahşetin ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Seven, "Uluslararası toplum bu insan kıyımını görmezlikten geliyor. Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gündeminde bile yer almıyor. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız. Zalimlerin nasıl bir inkılâpla devrileceklerini yakında göreceğiz. Rabbimizden ümmetin üzerinde eksik olmayan kan ve gözyaşının bir an önce son bulmasını dileriz." dedi.

Halep'teki Müslümanların yanında olmak ve onlara koridor açılması için yola çıktığını söyleyen engelli Ferit Ekin, zulüm altındaki Müslümanların yalnız olmadıklarını belirtti.

Etkinliğin ardından vatandaşlar, 2 minibüs ve 15 araçla Reyhanlı'ya gitmek üzere yola çıktı. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir