• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri'de halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde içlerinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu özel halk otobüsüne, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Olay, 08.45 sıralarında Erciyes Üniversitesi ana girişi ile acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere 180 numaralı özel halk otobüsü, 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerleri alarak  Erciyes Üniversitesi’ne doğru yola çıktı. İddiaya göre 71 plakalı bomba yüklü bir araç da o sırada takipteydi. Otobüs, Erciyes Üniversitesi ana girişi yakınlarına gelince takipte olan bomba yüklü araç, otobüsün soluna yaklaşarak kendini infilak ettirdi.

Patlama sonucu otobüsün içerisinde ve durakta bulunan bazı vatandaşlar hayatını kaybederken bazı vatandaşlar da yaralandı. Yaralıların çoğu, yakın olması nedeniyle Üniversite Hastanesine kaldırıldı

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edilirken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.  (Mehmet Bozdaş- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir