• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
‘Baba bizi cennete annemizin yanına götür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber- KONYA - Suriye`nin Halep kentinde bombalı saldırıda eşini kaybeden, yaralanan üç çocuğundan biri bacaklarını kaybeden Atiye Ali, yaşları 3 ile 7 arasında değişen dört çocuğuyla sığındığı Türkiye`de yaşama tutunmaya çalışıyor. Çok özledikleri annelerini görmek isteyen çocuklarının, “Baba, bizi de cennete annemizin yanına götür” demeleri, Ali`yi gözyaşlarına boğuyor.

Atiye Ali`nin (40) hayatı yaklaşık bir yıl önce rejim uçaklarının bombalı saldırısında bulundukları binanın başlarına yıkılmasıyla tamamen değişti. Saldırıda Ali`nin eşi Fatma yaşamını yitirdi, 7 yaşındaki oğlu Muhammed ayaklarını kaybetti, kızları 5 yaşındaki Cinan karnından, 3 yaşındaki Ravan ise bacağından ağır yaralandı. Çocuklarıyla sığındıkları Türkiye`de Konya`ya yerleşen Ali, iki odalı evde kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Komşularının desteğiyle yaşamını sürdüren, evdeki kömür hemen bitmesin diye sobayı düzenli yakmayan Ali`yi en çok üzen, çocuklarının annelerini sorması oluyor.

“ARTIK    BU SAVAŞ BİTSİN”
Anlam veremediği bir savaşın binlerce insanı eşsiz, annesiz, babasız ve her şeyden önemlisi vatansız bıraktığını anlatan Ali, şöyle devam etti: “Yuvam dağıldı. Uçak sesinden çok korkan çocuklarım sürekli annelerini soruyor. ‘Anneniz cennete gitti` dediğim evlatlarım ‘Baba bizi cennete, annemizin yanına götür` diyorlar. Onlar daha çok küçük. Anne ve baba sevgisine ihtiyaçları var. Bu savaş birçok insanın hayatını mahvetti. Artık bu savaş bitsin. Çocuklar annesiz, bacaksız kalmasın. Oğlum çok acı çekiyor. Yaşıtları gibi çıkıp oynamak istiyor. Tuvalete bile yardımla gidebiliyor. Ancak yine de her şeye rağmen şükretmesini biliyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir