• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
"Halep`e Yol Açın" konvoyu Şanlıurfa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH`nın öncülüğünde birçok STK`nın destek verdiği Diyarbakır`dan yola çıkan "Halep'e Yol Açın" araç konvoyu gece saatlerinde Şanlıurfa`dan gidecek konvoy ile buluştu. Gece saat 03. 45`te Karaköprü Gençlik Merkezinde biraya gelen konvoya yapılan ikramın ardından gerekli uyarılar yapıldı.

Ardından burada bir basın açıklaması düzenlendi. Sık sık tekbirlerin getirildiği açıklamayı, İHH Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi Behçet Atila okudu.

Açıklamada konvoyla ilgili bilgi veren Atila, “Halep için yola çıkan konvoya Türkiye`nin 81 ilinden ve yurt dışından dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için destek veriyor. Konvoyda temel gıda malzemeleri taşıyan yardım TIR`ları olduğu gibi katılımcıların da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebiliyor ve getirmişlerdir. Konvoyun son durağı olan Hatay`ın Reyhanlı ilçesinin Cilvegözü sınır kapısında bugün saat 11.00`de basın açıklamasıyla katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacaktır.” diye konuştu.

Halep`e yardım elinin uzatılması için geniş bir organizasyon başlattıklarını belirten Atila, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Organizasyon ile beraber bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplandı. Doğru ve Güneydoğu illeri olarak son bir ay içerisinde 20 yardım TIR`ı gönderdik ve bu ay sonuna kadar 40 yardım TIR`ı bölgeye ulaştırılacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep`e ulaştırılması için bir yardım koridorunun açılması hedeflenmektedir. Bu anlamda Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere Doğu ve Güneydoğu illeri olarak yüzlerce araçtan ve binlerce kişiden oluşan bu konvoyumuzla buradan hareket ederek Reyhanlı`ya ulaşan ana konvoya katılacağız. Bu organizasyona destek veren tüm STK`lara, basın mensuplarına, tüm fertlere teşekkür ediyoruz.”

Konvoy, yapılan basın açıklamasının ardından yola çıktı. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir