• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Öğrenciler harçlıklarını Halep`e bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Halep yararına kermes düzenlerken, pansiyonda kalan 275 öğrenci ise Halep`te yaşam savaşı veren halk için de zulümlere duyarsız kalmayarak, örnek bir davranış sergiledi.

Okulda düzenlenen kermes ile ilgili İLKHA`ya konuşan Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Yavuzer, Halep topraklarında meydana gelen insanlık dramına duyarsız kalamadıklarını söyledi.

Yavuzer, “Özellikle Ortadoğu coğrafyasında ya da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı coğrafyada yaşananlara karşı, katliamlara karşı, soykırımlara karşı insanlık duygularını yitirmiş durumdadır. Avrupa, Amerika üç maymunu oynuyorlar. Hemen yanı başımızda kadim Halep topraklarında meydana gelen bu insanlık dramında duyarsız kalamazdık.” dedi.

Okul Aile Birliği ile birlikte Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Halep`te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını belirten Yavuzer, “Müslüman kardeşlerimizin egemen güçler tarafından hunharca katledilmesi, mukaddes değerlerinin yerle bir edilmesi, namuslarının payimal edilmesine sessiz ve duyarsız kalamazdık. Okul idaresi olarak, Okul Aile Birliği ile birlikte öğrencilerimize bir Sosyal Sorumluluk projesi kapsamı gerçekleştirmemiz gerektiğini düşündük. Bu anlamda Halepli kardeşlerimiz adına bir kermes düzenleyip, bu kermesten elde edeceğimiz tüm gelirleri oraya bağışlamamız gerektiğini düşündük. Bu fikrimizi öğrencilerimize açtık. Öğrenci ve velilerimizden o kadar yoğun bir katılım oldu ki onların bu duyarlılığı gerçekten kırılan umutlar adına bizi yeniden ayağa kaldıracak Allah`ın izniyle.” diye konuştu.

Merkez Anadolu İman Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kerem Baynal ise “Van Merkez Anadolu İman Lisesi öğrencileri öğretmenleri ve okul birliği başkanı olarak Halep`te yaşanan drama sesiz kalmamak adına tarafımızı belli etmek üzere, bir kermes hazırladık. Şu anda kermesimiz öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlandı. Şu anda arkadaşlarımız kermes ile alakalı satışlarını yapıyorlar. Bu gelir tamamen Halep`te büyük dramın içerisinde yaşayan çocuklarımız kadınlarımıza yönelik yapılan bir çalışmadır. 48 yaşındaki okulumuzun özellikle Halep`teki dramına karşı duyarsız kalmamak üzere kendi istekleriyle yapmış oldukları bir kermestir. Okul idaresi yardımcı oldu, okul aile birliği yardımcı oldu, tamimiyle öğrenci ve öğretmenimizin yapmış olduğu bir organizasyondur.” ifadelerini kullandı.

“Halep`teki çığlık sesleri Van`da duyuyor”

Lisenin pansiyonunda kalan 275 öğrencinin, bu ayki harçlıklarını Halep`te zulüm gören halka bağışladığını açıklayan Baynal, “En anlamlı kampanyamız ise pansiyondaki öğrencilerimizin tamamı bu ay alacakları harçlıkları kendi istekleri ile kendi imzalarıyla ‘Biz bu harçlığı almak istemiyoruz, bu ayki harçlığımızı Halep`te susuz kalan, perişan olan, bütün imkânlardan yoksun olan kardeşlerimize göndermek üzere, bunları bağışlıyoruz` dediler. Çoğu büyüklerimizin yapmaya yanaşmadığı, yapmak istemediği bu fedakârlığı, bu cömertliği, bu insanlığı öğrencilerimizin yapması bizi çok duygulandırıyor. 48 yaşındaki bir okulun böyle bir organizasyonda başı çekmesi ayrı anlam taşıyor. Yapılan çalışmalar ile inşallah 3 TIR'lık bir konvoy ile Halep`teki kardeşlerimize ulaştırmak için çalışmayı bugün başlatmış olduk. Gün boyu kermesimiz devam ediyor. Gençlerimizin paylaşmayı, sıkıntının ne olduğunu öğreniyorlar. Öğrencilerimiz Halep`teki çığlık seslerini Van`da duyuyor.” diye belirtti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir