• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
`Ümmetin maslahatına olan gerçeklere göre hareket edilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından, Halep`te yaşanan zulme dikkat çekmek için Konak Meydanı`nda basın açıklaması düzenlenerek, yapılan katliamlar lanetlendi. Cuma namazı çıkışı, Konak Meydanı`nda toplanan öğrenciler tekbir getirerek, Suriye başta olmak üzere İslam beldelerinde yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Abdürrahim Aksu, Suriye başta olmak üzere İslam ülkelerinde yaşanan katliamların sebebi, düşmanın güçlü olmasından değil, Müslümanların ümmet bilincini kaybederek, bölünüp parçalanmasında kaynaklandığını belirtti.

“Ümmet bilincini yitirdiğimiz, birbirimizi ötekileştirdiğimiz ve dahası düşman belleyip savaşlara girdiğimiz bir süreçten geçiyoruz.” diyen Aksu, şunları söyledi: “İslam coğrafyasının yerle yeksan edildiği, zalimlerin hüküm sürdüğü, kâfirlerin ektikleri fitne tohumlarının hasadını topladığı bir zamanda yaşıyoruz. Vücudumuzu parçalara ayıran, çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi toprağa gömen, kadınlarımızı dul, bizleri güçsüz, zayıf ve çaresiz bırakan fitnenin nelere mal olduğu artık görülmelidir.”

Ölüm yağdıran uçakların katlettiği çocukların görmezden gelindiğini belirten Aksu, 6 yıldır Suriye`de yaşanan katliamlar nedeniyle milyonlarca Müslümanın mülteci durumuna düştüğünü hatırlatarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Akdeniz`in, Ege`nin yuttuğu bedenlerin diriltmediği ölü vicdanlar Halep`i gördükten sonra artık dirilmeyecek mi? Halep`te her gün Müslümanlar bombardımanlar da katledilirken, ölüm yağdıran uçakların katlettiği çocuklar neden görünmüyor? Çığlıkları neden duyulmuyor? Son iki haftada Halep`te yaklaşık 800 Müslüman katledildi.  2 bin 500 den fazla yaralı var ve bunların tedavi edileceği bira hastane dahi ayakta kalmadım. Diğer taraftan açlık ve susuzluk hakim. Böyle bir zulüm nasıl görmezden gelinir. İslam ülkeleri, ümmetin maslahatına paralel olan gerçeklere göre hareket etmelidir. Mazlum ve Mustazafların kanı üzerinde bina edilen her ne varsa, hangi hedefe doğru yol alınıyorsa, muhakkak ki bunun akıbeti hayır değildir. Artı İslam ülkeleri sorumluluğunun bilincinde olmalı ve akan kanın durması için etkin adımlar atmalıdır.”

Emperyalist devletlerin politikalarına paralel değil, ümmetin maslahatına paralel olan gerçeklere göre hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Aksu, Müslümanların yaşanan zulme daha fazla suskun kalmamaları gerektiğini kaydetti.

Aksu, “Bugün Suriye üzerinde ekilen acılarla İslam ümmetinin geleceğinin dinamitlenmeye çalışıldığı görülmelidir. Biz İzmir Üniversitesi gençliği olarak, bu acılara, gözyaşlarına, alışmayacağız. Müslüman kardeşimizin çektiği acıyı paylaşacak ve dertlerine derman olabilmek için  var gücümüzle kardeşlerimizin yanında olacağız. Mart 2011`de başlayan Suriye Savaşı`nda çatışmalar devam ederken, mabetler, meskenler, işyerleri, okullar ve hastaneler yerle bir olmaktan, şehirlerin altyapıları çökmekten, tarihin izleri silinerek, şehirler tanınmaz hale gelmektedir. Diğer taraftan milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmış, başkalarının vicdanına, tüm dünyanın gözü önünde çaresizliğe terkedilmişlerdir. Bütün bu yıkımın, zararın yanı sıra hepimizin canını yakan uykularını kaçıran masum sivillerin ve özelliklere çocukların ölüyor oluşudur.” ifadesini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKAH)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir