• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
GAÜN`de `Sünnet Perspektifinden Kadının Konumu` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAÜN İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen “Sünnet Perspektifinden Kadının Konumu ve Onuru” konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Huriye Martı, İslam dini hakkında konuşan herkesin fikirlerini, iddialarını, ideolojilerini ya da zihin dünyalarını insanlara aktarmak için kullandıkları en temel alanlardan birisinin kadın alanı olduğunu söyledi.

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferans Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.

Doç. Dr. Martı Konferansta yaptığı konuşmada kadın konusunun toplumda en çok tartışılan meselelerden birisi olduğunu belirterek, “Bu alan istenilerek ya da istenmeyerek mütemadiyen konuşuluyor ve kullanılıyor. Dolayısıyla bizim bu alanda ‘biz söyleyeceğimizi söyledik` demek ve alandan çekilmek gibi bir şansımız yok. Bu konuda sağlıklı bir bakış açısını hem genç nesillere, hem topluma, hem de sınırlarımız içindeki ve dışındaki Müslüman ya da gayr-i müslim insanlara mutlaka aktarmamız gerekiyor.” dedi.

Peygamber Efendimizin (sav) kadınla ilgili hadislerinin, kadına dair insanlığa uyarılarının kadına yeni bir değer atfeden uyarılar olmadığına dikkat çeken Martı,  “Aksine kadının insan olarak kıymetli olduğunu unutan insanlara ‘hatırlayın kadın erkek ile aynı şekilde Allah`ın yeryüzündeki sorumlu varlığıdır ve kıymetlidir` şeklindeki uyarılarıdır. Peygamber Efendimiz kadına bugüne kadar hiç atfedilmemiş, çok özel, çok değerli bir konum atfetmiş değildir. Sadece toplum içerisinde kadının hak ettiği, insan olmakla zaten doğuştan beraberinde getirdiği değeri toplumda görülebilmesini sağlamaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir