• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş HDP ve DBP yöneticileri tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, Muş ilinde faaliyet gösteren STK ve İş adamları hakkında rapor ve şikâyetlerde bulunarak vergilendirme adı altında para aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan HDP ve DBP'li yöneticiler çıkartıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK Terör Örgütü`ne, Muş ilinde faaliyet gösteren STK ve İş adamları hakkında sözde rapor ve şikâyetlerde bulunarak vergilendirme adı altında para aldıkları.

İş adamlarını Şenyayla`ya götürerek örgüt üyeleri ile görüştürdükleri. Örgütün kırsal alanına eleman temini sağladıkları.

Belediyelerin bütçelerinden terör örgütü üyesi olarak tutuklu ve hükümlü olan şahıslara para yardımında bulundukları ve aracılık ettikleri.

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlü örgüt üyeleri ile dışarıdaki örgüt üyeleri arasında haberleşmeyi sağladıkları, terör örgütüne lojistik destek ve gıda temini yaparak toplumsal olayları yönlendirdikleri tespit edilen;

Muş İl Genel Meclis Başkanı,  Muş HDP Eski İl Başkanı, Malazgirt Eski Belediye Başkanı, Bulanık Eski Belediye Başkanı, önceki seçimlerde HDP Muş Belediye Başkanı ve Milletvekili adayı,  Kürdi-Der Üyesi bir kişi,  bir Taksici,  bir Gardiyan ile bir kişi yakalanmış ve çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardır. Bir İş Adamı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır." denildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir