• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
CIA, Türkiye`den özür diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CIA'in Türkiye'den özür dilemesine neden olan gelişmenin hikayesi 2014 yılına dayanıyor. 2014 yılında ABD Dışişleri Bakanı John Keryy, 2014 yılında BM toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, "Biz de DEAŞ'ten petrol aldığınızın bilgileri var" dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "John, size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri. Bu çok ciddi bir itham. Bana bunun belgelerini verin" şeklinde cevap verdi.

AMERİKA ORTAYA ATTIĞI BU SKANDAL İDDİANIN BELGESİNİ SUNAMADI

Milliyet'in haberine göre ABD'den bu skandal iddiaya ilişkin bir belge gelmedi ve Bakan Çavuşoğlu, sonraki aylarda uluslararası toplantılarda görüşütğü Kerry'ye bu iddiasını hatırlattı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bir süre sonra Bakan Çavuşoğlu'na bir dosya gönderdi. Dışişleri Bakanlığı'nın araştırılmasını sağladığı dosyanın içindeki iddia ve verilen koordinattaki yer, Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesi çıktı.

CIA, RESMİ ÖZÜR YAZISINI TÜRKİYE'YE GÖNDERDİ

Sonuç itibariyle ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Çavuşoğlu'ndan özür diledi. Zira bugün ABD bu özrünü kurumsal hale getirdi. Ve CIA, resmi bir özür yazısını Türkiye'ye gönderdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir