• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Diyarbakır`da Halep katliamı protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da tarihi Ulu Camii`de ve Ergani ilçesinde Halep kentinde sivillere yönelik katliamlar protesto edildi.

AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları, tarihi Ulu Camii önünde düzenlediği basın açıklamasıyla Halep`te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Koşal, İslam coğrafyalarında Müslümanların uğradığı zulümleri hatırlatarak, tüm kesimleri, zulme uğramış Müslümanlara Ensar bilinciyle kucak açmaya çağırdı.

Yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son günlerde arttığına dikkat çeken Koşal, “Zulüm, Halep`te zirveye çıkmış ve bir katliama dönüşmüştür.  Halep`te şu an insanlık katledilmektedir. Halep`te yaşayanlara yaşama hakkı verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği bir insanlık suçu işlenmektedir.” dedi.

Halep`i görmezden gelmemek gerektiğini belirten Koşal, “Tarih boyunca Türkiye`yi, umudu olarak gören ve vatanı kabul eden Müslümanlara karşı ecdat olarak bu katliama sessiz kalamadık. Yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız. Başta Halep olmak üzere, zulmün olduğu tüm ülkeleri kaderine, batının iki dudağı arasında çıkacak bir söze bırakılmamalıdır.” açıklamasında bulundu.

Koşal, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Başta Halep olmak üzere Arakan`da, Myanmar`da, Musul`da, Bağdat`da, Gazze`de işlenen bütün zulümlere karşı yekvücut olup bütün mazlum coğrafyalarına dünyanın sesi olacağız. Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri buradan misafirlerimizin huzurunda kınıyor ve dünyayı bu zulme karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz.”

Ergani`de Halep için basın açıklaması düzenlendi

Diyarbakır`ın Ergani ilçesindeki sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, son günlerde Halep`te meydana gelen katliamları basın açıklaması ile kınadı.

Camii Kebir`de kılınan Cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasını Platform adına Cihan Selçuk okudu.

Halep`teki vahşete sessiz kalmanın insanlık suçu olduğunu söyleyen Selçuk, “Tüm zamanların en zalim diktatörleri, en acımasız katilleri ve en barbar tağutları dün Irak`ta, Bosna`da, Afganistan`da, Libya`da Tunus`ta ve Filistin`de yaptıkları gibi bugün de yanı başımızda Suriye`de çoluk çocuk demeden,  hiçbir kural tanımadan insanı ve insanlığı katletmekte.” dedi.

Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu olarak, Halep`teki katliamları dünyaya duyurmak amacıyla toplandıklarını belirten Selçuk, “Allah (cc) Halep`in, çocukların, katledilen masumların Rabbidir. Biz buna iman ettik ve bu iman üzere olanları katledenlerden beri olduğumuzu haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz. İslam ülkeleri olduğunu iddia edenlerin gözü önünde bugün İslam`ın mensupları kıyımdan geçilmektedir. Buna kimse ses çıkarmamaktadır. Amerika`nın boyunduruğu altında, Rusya`nın uşağı konumunda oluk oluk kan akıtılmaktadır. Tarih bunu unutacaktır elbet. Ama mazlumların Rabbi olan Allah (cc) asla unutmaz.” ifadelerini kullandı.

Halep`te yaşanan katliamlara dünyanın sağır kesildiğini belirten Selçuk “Adına birleşmiş milletler denilen ve aslında haçlılar tarafından “kirleşmiş milletlere” dönüştürülen, haçlı ve siyonistlerin ittifak edip saldırdıkları tüm İslam âlemi gibi Halep`i de tamamen harabeye çevirdiler. Katledilenlerin yanı sıra hayatta kalan on binler, birkaç mahallede ölüm sessizliğine gömülürken, rejim ve destekçileri zafer çığlıkları atmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.  (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir