• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
`Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Batı Raman Kampüsünde kılınan Cuma namazının ardından Suriye`nin Halep kentinde yaşanan katliama basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Üniversite kampüsünde yapılan basın açıklamasında öğrenciler ellerinde “Halep'teki bebeklerin ömrü kelebek kadar”, “Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil”, “Halep`e kalkan ol”, “Zalimler için yaşasın cehennem” dövizleri açarak, sık sık attıkları tekbir ve sloganlarla Halep`teki katliamı lanetledi.

Basın açıklamasını İslami Gençlik Platformu adına Yusuf Yanaç okudu.

Suriyelilerin altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara ve  kıyımlara maruz kaldığını belirten Yanaç, “Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç-beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar ve yaşlılardan oluşan topyekûn bir halk, bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep`te yaralanmak ise ölmekten daha trajik bir hale gelmiş bulunmakta. Gıda yardımının ulaştırılamadığı Halep`in yavruları ‘cennette yemek yiyebileceğiz` diye ölüme kucak açıyorlar.” dedi.

“BM, AB ve ABD kamuoyu önünde üç maymunu oynuyor”

Açıklamasında Halep`te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan birinin yaşandığına dikkat çeken Yanaç, “Zalim Baas Rejimi, Emperyalist Rusya ve işbirlikçileri hiçbir hukuk gözetmeden işledikleri bu cürümlerin failleridirler. BM, AB ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayıp, arka planda ise çıkarları için Müslüman ölümlerinden hoşnutluk duyan haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdırlar. Bu şer ittifakı, ancak Halep`i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyor. Halep`e deprem etkisi oluşturan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil insan, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir.” diye konuştu.

“Halep`te, öz be öz kardeşlerimiz katledilmekte”

İslam aleminin yaşananlar karşısındaki sessizliğine vurgu yapan Yanaç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Halep`te, öz be öz kardeşlerimiz katledilmekte. Kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayı vicdanımız ve inancımız nasıl kabul edebilir? Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıran, ölüm kusan güçler ,İslam dünyasının ve insanlığın sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını ‘terörizmle mücadele` diye pazarlıyorlar. Zalim, olanca gücüyle katliamını sürdürürken, hatta arttırırken, mazlumların yanında durmak şeref ve namus borcumuzdur.”

“Halep`i boğan bizim sessizliğimiz olmasın”

“Artık buna dur demeli, ayağa kalkmalı ve şerefimize sahip çıkmalıyız” diyen Yanaç, “Halep`in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en önemli görevimiz olmalıdır. Halep için en iyi insani yardım ise kendilerini ölüm makinelerinden koruyacak teçhizat ve donanımların sağlanması ve açlıkla cebelleşen halk için insani yardım koridorunun açılmasıdır. Ayrıca Arakan`da yaşanan insanlık dışı katliamlar karşısında da İslam dünyasını duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Halep`i boğan bizim sessizliğimiz ve eylemsizliğimiz olmasın.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir