• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
 "Dicle EDAŞ bize zulüm ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin, Bağlar`a bağlı Kaynartepe Mahallesinde çıkardığı olayların ardında evlerini terk etmek zorunda kalan bazı vatandaşlar, Dicle EDAŞ`ın kendilerine haksız yere para cezası kestiğini iddia ederek, durumun düzeltilmesini istedi.

PKK`lilerin Mart ayında barikat kurup, çukur kazmasının ardından meydana gelen çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Halil Akıntı`ya, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla Dicle EDAŞ ekipleri tarafından 2 bin 600 TL`lik ceza kesildi.

Meydana gelen çatışmalarda evlerinin zarar gördüğünü ifade eden Akıntı, “Terk ettiğimiz evin elektrik borcunun 400 TL olacağını düşünüyorduk. Birkaç gün önce Dicle EDAŞ`a gittik, bize faturanın 2 bin lira olduğunu söylediler, bu rakam karşısında şok oldum.  Asıl meseleyi araştırdım, kaçak kullanım bedeli olduğu öğrendim, fakat ben kaçak elektrik kullanmadım. 150 lira ekstra fiyat vermişler bize, cezanın geleceğini haber dahi bize vermediler. 150 lira kullanımı, cezalar, avukat masrafı gibi bir tefeci mantığıyla 2 bin liraya çıktı borcumuz. Yetkililerin, Cumhurbaşkanının, Başbakanın bu duruma el atmalarını istiyoruz. Birliğe ve beraberliğe en muhtaç olduğumuz bu zamanda toplumun bu şekilde incitilmesi, Dicle EDAŞ`ı yönetenlerin tefeci mantığıyla çalışması bizi kahrediyor.” dedi.

“Toplumda gelişen bu gerginliğin bitmesini istiyorum”

Yüksek meblağda olan faturayı ödeyemediğini dile getiren Akıntı, “2 bin lira civarında olan borcumu nasıl ödeyeyim? Serbest meslek işi yapıyorum, bazen iş var, bazen yok. Zaten o evden çıktım mağdurum. Ayrıca kiradayım; her açıdan sıkıntıdayım. Devlet bu işe bir el atsın, resmen bizi tefecilerin insafına bıraktığını düşünüyorum. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorum.  Sürekli bir baskı altında yaşıyoruz, bu bize sıkıntı oluyor. Toplumda gelişen bu gerginliğin bitmesini istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 “Devlet bize bir kira bağlamadı, işsiziz kendi imkânıyla geçimimi sağlıyoruz.” diyen Akıntı, “PKK yüzünden evimi terk etmek zorunda kaldım. O evin faturası benim üzerimdedir. Oturduğum ev çatışmalardan dolayı zarar gördü.  Çıkmak zorunda kaldık. Dicle EDAŞ personeli evde kimseyi göremeyince ceza yazmışlar. Biz halk olarak Dicle EDAŞ personelinin insafına bırakılmışız.” (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir