• DOLAR 32.516
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2487.197
  • ...

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla esnaf, küçük ve orta işletmeler ile KOBİ'lere faizsiz kredi verileceğini belirtti.

50 bin TL'ye kadar verilecek kredinin, ilk yıl ödemesiz ve 3 yıl vadeli olduğunu ifade eden Gazan, bu durumun esnafa olumlu yönde yansıyacağını söyledi.

Gazan, "Esnaf ve KOBİ`lere yönelik ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla 'İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği' uygulaması planlanıyor. Bu kapsamda esnaf ve KOBİ'lere 50 bin lira kredi bankalar üzerinden kullandırılacak. Başvurular 19 Aralık'ta başlayacak. Bu krediden toplam 15 bin esnaf ve sanatkâr faydalanacak." dedi.

Faizsiz krediden yararlanmak isteyen esnafın KOSGEB'e kayıtlı olması gerektiğini dile getiren Gazan, "Faizsiz krediden faydalanabilmenin ilk şartı esnaflarımızın KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerinin güncel olmasıdır. Programdan yararlanmak isteyenlerin bir an önce KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredinin üst limiti 50 bin lira olacak. Bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay faizsiz olarak geri ödenecek. Bu desteğin esnaflarımıza ve sanatkârlarımıza nefes aldıracağını ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin–İLKHA)