• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
"Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Rehberlik Araştırma Merkezinde ortaokul ve lise müdürlerine yönelik “Akademik Başarıyı Artırma Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Şemdinoğlu, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün eğitimlerde fiziki sorundan ziyade nitelik sorununun olduğunu söyledi.

Kurtaran, “Batman`daki okullarımızı çevre illerden tercih edilen okullar seviyesine taşımak bizim vazifemizdir. Maalesef memleketimizde sonuç üzerinde çalışmıyoruz. Sonuç ne zaman ki olumsuz oldu, o zaman sonuçlar üzerinde konuşuyoruz. Sorun analizi yaparak başta alınması gereken tedbirleri alma hususunda hassas değiliz. Sebepler üzerinde tedbirlerimizi almamız lazım. İlimizin eğitimdeki durumu, özellikle akademik başarıdaki durumuyla ilgili olarak temel eğitim, ortaöğretim ve mesleki eğitim alanlarında olmak üzere çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Daha önce de bu tür çalışmalar yapıldı ama maalesef kâğıt üzerinde kaldı. Kâğıt üzerinde bir faydası olmuyor. Bu yüzden bizler bu çalışmaları alanda görmek istiyoruz.” dedi.

“Yarın perişan olmamak için bugünden çalışmamız lazım”

Batman`ın akademik başarısını yükseltmek için çok çalışılması gerektiğini dile getiren Kurtaran, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler hiçbir bahane üretmeden işimizi yapacağız. Öğretmenlerimizin eksik olduğu iki aylık zaman diliminin de planlamasını yapıp, eksiklikleri gidereceğiz. Batman olarak Şırnak`tan gelen öğrencilere iyi bir telafi eğitimi verdik ve bu öğrenciler arasından ülke genelinde derece yapanlar çıktı. Onun için işimize samimiyetle sarılırsak başarının gelmesi muhakkaktır. Çünkü bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimiz. Yarın perişan olmamak için bugünden çalışmamız lazım. Çünkü yarın onlar bize hizmet sunacak, onlar bizi yönetecek. Görüyorsunuz, dört bir taraftan, içerden, dışarıdan ülkemize saldırıyorlar. Bunları yapan insan ve bu insanın eğitimi ile ilgili en etkili ve yetkili merci biziz. Lütfen çocukların içinde bulunalım.”

“Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız”

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Kurtaran, “Bizler de kitap alımı yapıyoruz, kütüphanelerimizi zenginleştiriyoruz. Kütüphanelerimiz müze gibi donatılıp bakılacak yerler değildir. Sizden isteğimiz kütüphanelerin her daim aktif şekilde kullanılmasıdır. Bundan da önemlisi bizler de kitap okuyarak çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız. Her sabah kendi çocuğumuza gelecek hazırlıyormuş, kendi çocuğumuzun okulunda çalışıyormuş, kendi çocuğumuza ders veriyormuş gibi akademik başarının arttırılması için bu işi başlatalım. İnşallah bu şekildeki bir niyet ve anlayışla çocuklarımızı ve ilimizi hak ettiği yere ulaştıralım. Çocuklarımıza hak ettiğini veremezsek ömür boyu huzursuz oluruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir