• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Suriyeliler Türkçe okuma-yazma öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Gaziantep`e sığınan Suriyeli sığınmacılara çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Türkçe okuma-yazma eğitimi veriliyor. 

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı birçok Sosyal Tesiste verilen kurslarda, Suriyelilere Türkçe okuma-yazma eğitimi verilirken, ülkelerinden göç etmek zorunda bırakıldıklarını belirten Suriyeliler Türkçe öğrenerek adaptasyon sorununu aşmak istediklerini söylediler.

Yaşar Torun Gençlik Merkezinde 5 yıl içerisinde 2 bin 896 Suriyeli`ye okuma-yazma eğitimi verildi.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Yaşar Torun Gençlik Merkezinde Türkçe okuma-yazma kursuna gelen Suriyeli kursiyerlerden Suad Şaban, “4 yıldır Türkiye'deyim ve bir aydır da Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ne geliyorum. Türkmen olduğum için daha önceden biraz Türkçe biliyordum. Ama burada kendimi daha da geliştirdim.” dedi.

Kursiyerlerden Vaal Hilali  de, Türkçe bilmemenin zorluğunu yaşadığını belirterek, "Ben burada Türkçe öğreniyorum. Türkçe bilmediğimizden hayatın birçok alanında zorluk yaşıyoruz. Burada da aldığım eğitim yaşadığım zorlukları aşmamı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Okuma-yazma kursuna gelen Cudi Sermini iki aydır kursa başladığını belirterek, “Türkiye'ye 4-5 yıl önce geldim. Yaşar Torun Gençlik Merkezinde ise 2 aydır Türkçe kursu görüyorum. Benden önce dayım da kursa gelmişti. Onun tavsiyesi ile buraya geldim. Burada çok iyi bir eğitim veriliyor.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Dua Hac Ali de, ailesinin desteği ile kursa geldiğini belirterek, “Benim okumam için babam beni buraya gönderdi. Türkiye'ye 4 yıl önce geldik. İki aydır okuma-yazma kursuna geliyorum. Burada yaşamımızı sürdürebilmemiz için Türkçe öğrenmek zorundayız. Bizler bir markete gittiğimizde ve otobüslere bindiğimizde zorluk çekiyorduk. Ancak burada Türkçe öğrendikten sonra bu sıkıntıları aştım.” diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir