• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Sason`da `Rekreasyon Alanı` yapımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sason İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kaymakamlık proje ofisi tarafından hazırlanıp GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan 4 projenin daha desteklenmeye hak kazandığı belirtildi.

Sason Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından projesi hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresince de desteklenen, "Sason 15 Temmuz Şehitleri Rekreasyon Alanı Projesi" yapım çalışmalarıyla yakından ilgilenen Sason ilçe Kaymakamı Tekin Dündar, beraberindeki Belediye Başkanı Cuma Uçar ve yüklenici firma yetkilileriyle proje sahasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Projeye ilişkin bilgiler veren Kaymakam Dündar şunları kaydetti;

"Bu projemiz özellikle Sason'da yaşayan vatandaşlarımız için, yine Sason'da görev yapan kamu görevlileri ve ilçemize dışarıdan gelen herkes için bir nefes alma alanı olacaktır. İçerisinde yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, fitness alanları, otoparkı, çeşmeleri, mescitleri, amfi tiyatrosu, seyir terası ve peyzaj alanları ile Sason'a yaraşır bir rekreasyon alanı oluşacak." dedi.

Öte yandan ‘Çilek diyarı` olarak adlandırılan Batman`ın Sason ilçesinde, desteklenmeye hak kazanan 4 projeyle birlikte böğürtlen de yetiştirilecek.

Tütünün ardından çilek üretimiyle geçimini sağlamaya çalışan Sasonlu çiftçiler, GAP projesiyle hayata geçirilen 4 yeni projeyle bu kez böğürtlen de yetiştirebilecek. 

İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tarımsal alanda hazırlanan bu projelerimizle; 11 çiftçi ailemize 4`er dekardan toplam 44 dekarlık böğürtlen bahçesi kurulumu sağlanacaktır. Yine 40 köy/mahalle muhtarlığına bağlı yaklaşık 400 çiftçi ailemize toplam 14 bin ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştiril. Bunların yanı sıra 21 çiftçi ailemize de toplam 630 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirilecektir. İlçemizde çilek üreticilerinin önemli bir ihtiyacı olan Soğuk Hava Deposu da yine hayata geçecek projeler arasında yer alıyor. İlçemizde gerçekleştirilecek bu projelerle vatandaşlarımız, kalıcı gelir kaynakları imkânına kavuşup, gelir durumlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.” denildi.   (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir