• DOLAR 32.475
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2478.545
  • ...
"Gözümü iyileştirirlerse annemin de gözyaşları diner"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Bağlar ilçesine göç eden Sürmeli ailesinin 19 yaşındaki çocukları Uğur Sürmeli, Bilateral Katarakt hastalığı nedeniyle bir gözünü kaybederken, diğer gözünü de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Gözyaşları içesinde yetkililere seslenen Sürmeli, eski sağlığına kavuşmak istedi.

Her bin 500 kişiden birinde görülen Bilateral Katarakt hastalığına yakalanan Uğur Sürmeli, Sur İsmet Paşa İlkokulunda okuduğu sırada öğretmeninin, gözündeki hastalığını fark etmesiyle 2008 yılında ameliyata alındı ancak sağ gözünü kaybetti.

2009 yılında da sol gözünden ameliyat olup gözüne silikon takılan Sürmeli, silikonun alınması için 2016 Mart ayında Ankara Gazi Üniversitesine sevk edildi ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle Ankara`ya gidemedi.

Yetkililere seslenen Sürmeli, diğer gözünü de kaybetmek istemediğini gözyaşları içerisinde anlattı. Sürmeli, “Yetkililer, gözlerimin tedavisi için bana yardım etsinler. Arkadaşlarımın kolunda yürümek istemiyorum artık. Ben de tek başıma gezmek istiyorum. Benim gözümü iyileştirirlerse, annemin de gözyaşlarını dindirmiş olurlar. Ben para, mal, mülk istemiyorum. İstediğim sadece herkes gibi gözlerimin görmesidir. Gencim, 19 yaşındayım. Kaderimse, çekeceğim. Ama elden bir şey geliyorsa yapılsın.” şeklinde konuştu.

“Oğlum bana ‘Gözlerim seni seçemiyor` deyince dünyam bitiyor”

Bir kızı da sara hastası olan Anne Güllü Sürmeli ise evladının bu halinin kendini çok üzdüğünü belirterek,  “Hükümete ve devlet yetkililerine sesleniyorum. Oğlum gençtir. Tedavi olması gerekiyor. Bugün koluna giriyorum, ama yarın ben olmazsam ne yapacak. Bir keresinde dışarı çıkmıştı. Beni arayıp ‘Anne, ben evi bulamıyorum, gel beni götür` deyince dünyam yıkıldı. Bir gözünü kaybetti, diğerini kaybetsin istemiyorum. Dediler ki Ameliyat olursa gözünü kaybetme riski yüzde 50`dir. Biz bu riske nasıl gireceğiz. Ama iyi doktorlar olursa, Ankara veya İstanbul`da rahat bir şekilde tedavi olabilir. Oğlum bana ‘Gözlerim seni seçemiyor` deyince dünyam bitiyor!” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir