• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Tipi nedeniyle evde mahsur kalan aile kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tipi nedeniyle evinde mahsur kalan Zeynep Güzel (63), gelini ile 2 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğu ekipler tarafından kurtarılarak akrabalarının yanına yerleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Elbistan ilçesi  Beyyurdu Mahallesi'nde Zeynep Güzel'e ait evin çatısı yoğun tipi  nedeniyle kısmen uçtu. Evin yanındaki elektrik direğinin çatının üzerine devrilmesi sonucu yangın tehlikesi yaşandı.

Evinin çatısının uçması sonucu gelini ve iki torunuyla birlikte mahsur kalan Güzel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine ulaşan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, Zeynep Güzel ile  gelini ve 2 ile 3 yaşlarındaki iki çocuğu evden çıkararak Elbistan ilçe merkezdeki yakınlarının yanına yerleştirdi. . Elbistan İlçesinde geçici bir süre yakınlarının yanına yerleştirilen yaşlı kadın, gelini ile 2 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan On İki Şubat İlçesi Kümperli Mahallesinde hayvanlarına yem vermeye giden vatandaş yolda mahsur kaldı. AFAD, Jandarma ve AKOM ekiplerinin birlikte müdahale ettiği olayda vatandaş sağ salim bir şekilde kurtarıldı.

Ayrıca, Ekinözü İlçesi Ortaören mevkiinde göreve gitmekte olan köy korucusu, aracının kayması sonucu şarampole düştü. AKOM ekiplerinden yardım isteyen köy korucusuna ulaşan ekipler köy korucusunu ve aracını kurtardılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir