• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Çığ düşmesi sonucu 410 hindi telef oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesinde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı tipiye dönüştü. Yoğun tipi nedeniyle Bingöl-Erzurum karayolu ve ilçeye bağlı tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, ilçe sakinleri gün boyu evlerinden çıkamadı.

Karlıova`nın Kanireş mahallesinde dağ yamacında bulunan ahırların üstüne çığ düşmesi sonucu mahallede bulunan üç ahır yerle bir olurken, bir kümesin içinde bulunan 430 hindiden 410`u telef oldu.

Belediyeye ait kepçelerin yolu açmasının ardından seferber olan mahalle sakinlerinin çabasıyla çöken kümesin altında bulunan hindilerden sadece 20 tanesi sağ çıkartılabildi.  

Yıkılan kümesin sahibi Yunus Olgun, adlı yetiştirici, ‘Genç Çiftçiler projesi` kapsamında hindileri aldığını belirterek, “Devlet proje kapsamında bu hindileri bana verdi. Ben de bu kümeste kaç aydır hindileri besliyordum. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle dağdan gelen dev çığ kütleleri kümesin üstüne düştü ve kümes yerle bir oldu. Komşuların ve belediyenin yardımıyla 430 hindiden 20 tanesi sağ çıkartıldı geriye kalan bütün hindilerim telef oldu.” dedi.

Öte yandan Yoğun kar yağışı nedeniyle hayalet şehre dönen Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde de çığ düşmesi sonucu bir ahırda bulunan 20 küçükbaş hayvandan 7`sinin telef olduğu bildirildi.. Vatandaşlar evlerinden çıkamazken, bir haftayı aşkın süreden beri elektrik verilemeyen ilçeye,   bugün elektrik yeni verilmeye başlandı. (Bülent Temiz-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir